6. 6. 2011

TOP 09 Zlínského kraje zaznamenává dynamický vývoj. V sobotu 28.5. 2011 proběhly sněmy posledních dvou regionů. V Uherském Hradišti upřednostnili delegáti dravost mládí a předsedou zvolili IT odborníka Radka Černobilu z místní organizace Uherský Brod. „Jako nový předseda musím vyjádřit nadšení z toho, jak kvalitní tým v regionálním výboru zasedne. Považujeme za důležité, aby naše politické snahy nebyly uzavřeny pouze v hranicích regionu, přeci jenom všichni do kolonky kraj vyplňujeme Zlínský!“ připomněl Radek Černobila blížící se krajské volby v roce 2012. Místopředsednické pozice připadly právničce Ireně Korvasové-Čánské a pedagogovi AG Kroměříž Miroslavu Pijáčkovi (oba Uherské Hradiště).  Zbývající šestice vedení regionu reprezentují zástupci z Hluku, Uherského Brodu a Starého Města.

Kroměřížská regionální organizace zvolila do svého čela zkušeného komunálního politika Rudolfa Seiferta „Navazujeme na konstruktivní týmovou spolupráci. TOP 09 vnímáme jako službu a poslední šanci pro uskutečňování odpovědné politiky. Našimi tématy jsou především regionální rozvoj, zdravotnictví a transparentnost veřejné správy“ shrnul místostarosta Holešova a krajský zastupitel. Oporou mu jsou nejen místopředsedové Emil Sedlařík z Kroměříže a bystřický zastupitel Jan Pořízka, ale také primářka ARO a kroměřížská radní Lenka Mergenthalová. Regionální výbor doplňují ještě Jiří Kelnar, Petr Zapletal (oba Kroměříž) a Zbyněk Schaffer z Hulína.

TOP 09 tak uzavírá náročnou etapu svého vnitřního utváření, probíhajícího souběžně s několika volebními kampaněmi. „Na změnách ve vedení všech regionů je jasně vidět, že TOP 09 Zlínského kraje má dostatek osobností. Je to díky vybudované struktuře, za niž vděčíme tvrdé a obtížné práci zakladatelů v uplynulém období. Chci jim touto cestou poděkovat. Věřím, že právě toto zázemí bude pevným odrazovým můstkem k úspěchu v krajských volbách“ zdůraznil místostarosta Uherského Hradiště a krajský předseda TOP 09 Evžen Uher.

Petr Jan Kryštof
Manažer TOP 09 Zlínský kraj
604229311
Ve Zlíně dne 30. května 2011

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme