TOP 09 ve Zlínském kraji podpoří kandidátku Starostů a nezávislých.

6. 5. 2020

TOP 09 podpoří v nadcházejících volbách do Zastupitelstva Zlínského kraje, které se uskuteční v letošním roce, kandidátku STAN. Lídrem kandidátní listiny, kterou kromě TOP 09 podporuje také Nový Impuls a Zlínské hnutí nezávislých, bude současný poslanec a radní Zlínského kraje Petr Gazdík.

 

“Zlínskému kraji ubývají lidé, mladí a nejvzdělanější pak odcházejí ze Zlínského kraje pryč. Zůstávat zde pro ně musí být atraktivní. Během doby, co jsem radním kraje pro oblast školství, se Zlínský kraj posunul. Máme druhé nejlepší školství v zemi, ale mnoho práce je ještě před námi. Největším problémem v této oblasti je absence technické vysoké školy. Chci, aby děti ve Zlínském kraji chodili do nejlepších škol v zemi,” řekl Petr Gazdík.

 

Nejvýše postaveným zástupcem TOP 09 na kandidátce Starostů a nezávislých bude současný starosta města Holešov Rudolf Seifert. Dalšími, kteří budou reprezentovat TOP 09, jsou například Zuzana Vandame, radní města Uherské Hradiště nebo Vít Peštuka, místostarosta Kroměříže.

 

„Mám radost, že jsme se se Starosty dohodli na spolupráci. V dnešní politické situaci musíme jít cestou určitých kompromisů, které je možno dělat díky naší hodnotové a programové spřízněnosti. Na spolupráci se těším, protože každá taková zkušenost nás může vzájemně posunout. Také cítím zodpovědnost k našim voličům, kteří by sjednocování demokratických pravicových stran konečně rádi viděli i v praxi. Doufám, že budeme mít příležitost ukázat lidem hmatatelné výsledky,“ uvedla krajská místopředsedkyně TOP 09, Zuzana Vandame.

 

„V týmu s ostatními partnery kandidátky STAN budeme prosazovat v podobě konkrétních bodů programu ty hodnoty, které máme společné, jako například podporu regionů v souladu s principem subsidiarity, podporu občanské společnosti, podnikání a neziskového sektoru. Pro TOP 09 bude úkolem v rámci rozvoje zdravotnictví podpořit svou přítomností udržení rozsahu a kvality poskytované péče v regionálních nemocnicích. Urgentně musíme i z pozice kraje řešit systémová opatření pro zadržování vody v krajině a podporovat vše, co může zlepšit půdní strukturu, a co umožní půdě lépe udržet vodu a živiny. Vzhledem ke stárnoucí populaci v kraji vidíme, že je třeba se více zaměřit na oblast sociální. To znamená, mimo jiné, i podpořit výstavbu menších domovů pro seniory a domovů se zvláštním režimem,“ doplnil krajský předseda TOP 09, Vít Peštuka.

 

Zajímavá jména nabízejí také další podporující subjekty. Nový Impuls zastupuje Milan Plesar, krajský zastupitel za STAN a současně člen komise Rady Zlínského kraje pro dopravu. Tváří Zlínského hnutí nezávislých na kandidátce STAN je architekt František Petr.

 

 

Autor: Martin Neřád, krajský manažer

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme