Kolář: Vyjádření k mému odvolání z pozice předsedy komise pro rozvoj sportu

23. 1. 2024
Během posledního zasedání zastupitelstva města Holešova, které proběhlo 18.12 jsem se nebál nahlas kritizovat a nepodpořit rozpočet města Holešova na rok 2024. Jedním z hlavních důvodů byla i dle mě malá podpora sportu a volného času. Můj boj za větší podporu sportu a pohybu v Holešově však nezůstal dlouho bez odezvy. Hned při první příležitosti mě Rada města Holešova dne 3.1 odvolala z pozice předsedy i člena komise pro rozvoj sportu Rady města Holešova.
Tímto bych chtěl poděkovat všem členům komise a zejména pak paní jednatelce komise a panu vedoucímu odboru za spolupráci při práci v této důležité komisi. Společně se nám za minulý rok podařilo:
✅ Uspořádat Festival sportu a volného času
✅ Navrhnout změnu Zásad pro vyhlašování osobností města Holešova v oblasti sportu
✅ Konzultovat s Tepelným hospodářstvím vybavení nové části posilovny ve Sportcentru
✅ Doporučit Radě města oceněné sportovní osobnosti za rok 2022
✅ Navrhnout změnu programu pro poskytování mimořádných dotací
✅ Doporučit několik změn v dotačních programech FKSVSV
✅ Během šesti schůzi přijmout 16 usnesení
✅ Řešit a komunikovat s vedením města i další problémy jako jsou poplatky za sprchy v hale na 1. ZŠ, navýšení rozpočtu 1. ZŠ na zajištění správy hlavy, možnosti čerpat dotace z programu na tělocvičny i na další sportoviště mimo majetek města a další
S klidným srdcem můžu říct, že ačkoliv jsem občas možná přehnaně horlivý, aktivní nebo plný entusiasmu, tak jsem se vždy u všech mých návrhů a hlasování jak v komisi, tak v zastupitelstvu snažil, o maximální podporu sportu, pohybu a volného času v Holešově.
Jako celoživotní sportovec, reprezentant ČR, trenér hobby i výkonnostních sportovců včetně dětí, reprezentační trenér mládeže a člen vedení národního sportovního svazu si troufám tvrdit, že moje odbornost byla dostačující. Bohužel vedení města očividně nepotřebuje předsedu komise pro rozvoj sportu, který bojuje za sport a nebojí se ozvat a hlasovat jinak než jak si vedení města představuje.
I nadále se však budu snažit, i když jen z pozice řadového zastupitele, o další rozvoj a zkvalitnění sportu a volného času v Holešově. Doufám a věřím, že i beze mě bude komise pracovat na 110 % a nadále bude tak aktivní jako doposud. Přeji novému předsedovi mnoho štěstí a zdaru při jeho práci.

Jan Kolář, zastupitel Holešova

Štítky
Osobnosti: Jan Kolář
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme