Sportovci v Meziříčí si na opravu dráhy počkají

6. 1. 2016

Valašskomeziříčtí zastupitelé odmítli tamní tělovýchovné jednotě přispět částkou 1,8 milionu korun na opravu atletického oválu fotbalového stadionu. Jedním z argumentů byla nezaplacená pohledávka, kterou u nich radnice má. 

„Tělovýchovná jednota stále nemá vypořádány závazky ve výši 912 tisíc korun,“ vysvětlil místostarosta Josef Vrátník. 

Atletický ovál přitom opravy nutně potřebuje. „Povrch dráhy je na mnoha místech plný děr. Už na něm došlo k několika zraněním v podobě vyvrtnutých kotníků a natažených vazů,“ poukázal předseda valašskomeziříčské TJ Jiří Baroš. 

Také proto radnice rekonstrukci nevyloučila. Na krátkodobé opravy dráhy zřejmě v příštím roce uvolní kolem 400 tisíc korun. Od ledna 2017 by pak správa stadionu měla přejít na městskou společnost ST servis. „Byl bych rád, kdyby TJ neměla se správou sportovišť nic společného. Ať si její členové sportují, ale stadion má spravovat městská organizace, podobně jako to děláme na zimním stadionu,“ řekl opoziční zastupitel Vlastislav Navrátil

Pokud se tak stane, je pravděpodobné, že radnice zajistí komplexní rekonstrukci běžecké dráhy. „Abychom se mohli pustit do generální opravy oválu, budeme hledat i vhodný dotační titul,“ naznačil starosta Robert Stržínek. 

Radnice a zadlužená TJ také jednají o odkupu ubytovny v areálu fotbalového stadionu. Její tržní hodnota je zhruba 4 miliony korun. „O ceně diskutujeme, dovedu si představit, že ji koupíme za částku mezi 2 až 4 miliony korun,“ sdělil starosta. 

Další miliony spolkne rekonstrukce vnitřních prostor, které kromě ubytovacích kapacit nabídnou i šatny a technické místnosti. Také ubytovnu by pak mohl provozovat ST servis. „Pokud bude zisková, měly by vydělané peníze opět skončit ve sportu,“ doplnil Stržínek.

Regionalni mutace| Mladá fronta DNES - Zlínský kraj

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme