Seminář napomůže zlepšení hospodaření nemocnic

29. 4. 2013

Jedním z bodů projednávaných krajským zastupitelstvem Zlínského kraje dne 24. 4 2013 bylo i hospodaření jednotlivých nemocnic, akciových společností Zlínského kraje. Jedná se o závažné téma, které se týká všech občanů Zlínského kraje, jelikož právě pro ně je zdravotní péče určena.

Z diskuse k tomuto tématu vzešla myšlenka uspořádat seminář, který by problematiku hospodaření řešil.

„Připojuji se k návrhu uspořádat seminář pro krajské zastupitele a zástupce jednotlivých oddělení nemocnic. Měl by se týkat především hospodaření nemocnic a například úhrad za léky. Bude přínosný pro zastupitele, kteří získají hlubší vhled do této problematiky a také pro samotné nemocnice. Výstupem semináře a diskuse by měl být návrh na jednotlivá stabilizační opatření pro fungování nemocnic“, uvedla primářka oddělení ARO Kroměřížské nemocnice, a. s. a krajská zastupitelka za STAN a TOP 09 MUDr. Lenka Mergenthalová, MBA.

„Situace v Baťově nemocnici i dalších je nyní taková, že například úhrady za léky a spotřební materiál probíhají po lhůtě splatnosti, a to v řádech měsíců, což se samozřejmě odráží v cenách.
Je to jedna z oblastí, kde lze hledat prostor pro úspory vedoucí ke zlepšení platební bilance nemocnic. Na toto se seminář a diskuse musí také zaměřit“,
dodává Mergenthalová.

 

Emil Sedlařík

krajský manažer TOP 09 ve Zlínském kraji

Ve Zlíně 29. 4. 2013

 

Kontakt:

MUDr. Lenka Mergenthalová, MBA mergenthalovalenka@seznam.cz, 603 880 801

Emil Sedlařík, Emil.Sedlarik@top09.cz, 604 229 311

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme