Seifert: Začínáme s rekonstrukcí nádraží

16. 3. 2018

Radnice v Holešově potvrdila termín zahájení výstavby nového dopravního terminálu v místě současného autobusového nádraží, a to příští pondělí. Stavba má být ukončena v září.

„Plánujeme, že v pondělí 19. března, po odjezdu ranních autobusů, to znamená po osmé ráno, bude autobusové nádraží uzavřeno pro cestující i dopravu. Stavební společnost zahájí zemní práce, frézování povrchů, odstraňování obrubníků a další. Tento termín dohodly zainteresované instituce a firmy na jednání ve čtvrtek 8. března v Holešově," sdělil Právu starosta Holešova Rudolf Seifert (TOP 09).

„Termín ukončení stavby je stanoven na září 2018. Investor i dodavatel stavby jsou dohodnuti, že by nádraží mělo být zprovozněno se začátkem školního roku," upřesnil Seifert.

Koridory pro pěší a cestující, kteří využívají vlaková spojení, budou ze všech směrů zachovány, pro vozidla bude možnost vjezdu jen na povolení stavby.

S termínem zahájení stavby souvisí i přemístění autobusových zastávek z nádraží přímo do Palackého ulice. Autobusy přijíždějící od Hulína budou mít vytvořeny tři zastávky u odborného učiliště a autobusy od Zlína či Bystřice pod Hostýnem před gymnáziem.

Vymezení bude označeno vodorovným i svislým dopravním značením. Pro autobusy bude také určen pruh komunikace v ulici Palackého, kde budou moci odstavit vozidla při čekání. Palackého ulice toto řešení svou šířkou umožňuje. Obyvatelé změny pocítí významně, do Holešova a z něj míří denně stovky autobusových spojů.

„Doufáme, že cestující i motoristé pochopí nutnost investice a budou k sobě po dobu stavebních prací a úpravy provozu v Palackého ulici ohleduplní a pozorní," uvedl starosta Seifert. Oprava autobusového nádraží bude obsahovat částečné snížení počtu nástupišť, zastřešení prvního a druhého nástupiště, nově přibydou parkovací místa pro osobní vozidla a stání pro cyklisty, budou obnoveny všechny povrchy a vybudovány přechody pro chodce i s vedením pro nevidomé. Investice dosahuje částky 28 miliónů korun, devadesát procent má pokrýt dotace.

ZDROJ: Právo, 16. 3. 2018, str. 15, Jiří Růžička

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme