Prezident by měl volit TOP 09!

Miroslav Kalousek na Vsetínsku

7. 5. 2010

Stanislav Pavelec byl průvodcem prvnímu místopředsedovi TOP 09 v pátek 7. Května při návštěvě nemocnice ve Vsetíně. M. Kalousek se seznámil se současným stavem zařízení i s ambiciózními plány do budoucna. Po prohlídce jednotlivých oddělení pohovořil s kolemjdoucími.

Další zastávkou na cestě po Vsetínsku byla gobelínová manufaktura ve Valašském Meziříčí a setkání s příznivci TOP 09. Na kus řeči a kávu se zastavil také kandidát do PSP za TOP 09 Jiří Křižan z nedalekých Branek. „Prezident by měl volit TOP 09,“ glosoval M. Kalousek zprávu z rádia, kde zaznělo z úst Petra Nečase, že prezident bude při svém rozhodování velmi přihlížet k ekonomické části programů stran a k jejich ochotě šetřit.

Den ve Zlínském kraji zakončil M. Kalousek v Rožnovských pivních lázních. Minipivovar vznikl za podpory EU, uveden do běžného provozu bude až v létě. Zkušebně ale místní sládek uvařil „pár piv“ pro třicítku hostí, s nimiž strávil M. Kalousek příjemnou hodinku v družném rozhovoru. Došlo i na možnou povolební spolupráci „Zdivočelá, neokomunistická sociální demokracie Jiřího Paroubka není spolehlivým partnerem. Nejblíže máme k odpovědné sociální demokracii Petra Nečase (ODS). Vládní spolupráce s KDU-ČSL připadá v úvahu jedině za přesně definovaných podmínek, protože chceme zavádět nutné nepopulární reformy a k tomu je zapotřebí vytrvalost. U Věcí veřejných je mnoho nejasností. Jejich program připomíná švédský stůl, z dálky vypadá hezky, ale těžko si dáte zmrzlinu do piva… Navíc předseda není oprávněn podepisovat dohody,“ poukázal Kalousek na protichůdnost „zázračně jednoduchých“ návrhů VV.

Petr Jan Kryštof
 
Krajský manažer
Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme