Podpora cyklistiky ve Zlínském kraji

3. 7. 2013

V dnešním uspěchané době, kdy mnoho z nás tráví velkou část dne v automobilech, vítáme iniciativu Asociace měst pro cyklisty. Právě cyklistika je alternativou šetřící životní prostředí a také naše vlastní zdraví. Nutností je však vytvářet takové podmínky, ve kterých bude cyklistika, a především ta městská, realizovatelná.

„Jako vášnivý cyklista a propagátor cykloturistiky a cyklistiky obecně, velmi vítám každou iniciativu podporující právě tyto činnosti. Každý z nás nemůže denně jezdit do práce na kole. Ale pokud na něm alespoň někdy vyrazíme, například ve svém volném čase, uděláme tím něco pro sebe a také pro druhé, pro své zdraví a životní prostředí“, uvedl Vlastislav Navrátil, krajský předseda TOP 09 a předseda Krajské expertní komise pro sport.

 „Je ovšem nutné, abychom pro cyklisty vytvářeli příznivé prostředí, a to především ve městech. Některé obce v našem kraji se již zapojily do Asociace měst pro cyklisty. Rádi bychom dosáhli toho, že měst zapojených do této aktivity bude více“, doplnil Navrátil, a dodává: „Není samozřejmě nutné, aby se všechna města stala členy nějakého spolku. Hlavní myšlenkou je inspirace a výměna informací a zkušeností, a to například se získáváním dotací na podporu cyklistiky“.

Do Asociace města pro cyklisty se v našem kraji zapojila například města Zlín a Kroměříž a další se rozhodla iniciativu podporovat. Je na rozhodnutí jednotlivých zastupitelstvem, zda iniciativu podpoří. Více informací naleznete na www.cyklomesta.cz. Mezi cíle asociace například patří změny ve financování rozvoje dopravní infrastruktury v ČR ve prospěch cyklistické dopravy, podpora výměny informací mezi městy, zviditelňování cyklistiky a pomoc se zajištěním finančních zdrojů pro realizaci konkrétních opatření.

„Jako občan i jako zastupitel města Valašské Meziříčí tento projekt podporuji a budu navrhovat, aby se do něj zapojilo právě i Valašské Meziříčí a to minimálně vyjádřením podpory této iniciativě“, zakončil Navrátil.

Emil Sedlařík

krajský manažer TOP 09 ve Zlínském kraji

Ve Zlíně 3. 7. 2013

Kontakt:

Vlastislav Navrátil, Vlastislav.Navratil@zln.top09.cz, 724 083 016

Emil Sedlařík, Emil.Sedlarik@top09.cz, 604 229 311

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme