Peštuka: TOP 09 ve Zlínském kraji uspěje

4. 3. 2017

Novým krajským předsedou TOP 09 ve Zlíně se stal Vít Peštuka. Chce do strany přivést nové členy a připravit ji na letošní volby do Poslanecké sněmovny. Jeho prioritou jsou také komunální volby v roce 2018.

„Nebude to jednoduché, ale věřím, že ve Zlínském kraji uspějeme v parlamentních i komunálních volbách. Sami to ale nedokážeme, proto musíme oslovit nové členy. V posledních týdnech se k nám lidé hlásí a věřím, že je to jen začátek," říká nový krajský předseda TOP 09 ve Zlínském kraji Vít Peštuka, který se profesně věnuje vzdělávání soudců a státních zástupců na Justiční akademii v Kroměříži.

Prioritou nového předsedy bude právě získání členů a příprava TOP 09 na letošní volby do Poslanecké sněmovny a následující komunální volby v roce 2018. „Chystáme například semináře a diskuse pro občanskou společnost ve Zlíně, Kroměříži nebo třeba Uherském Hradišti. Naším cílem je aktivizovat lidi a ukázat jim, že zájem o politiku a dění kolem sebe má smysl," pokračuje Vít Peštuka, který jako vystudovaný filosof a teolog povede v Kroměříži přednášku a diskusi o hodnotách křesťanství a islámu a možnostech společného soužití těchto dvou velkých náboženství.

Nový předseda bude ve vedení kraje spolupracovat s místopředsedy Vlastislavem Navrátilem (region Vsetín), Zuzanou Vandame (region Uherské Hradiště) a Milanem Baroněm (region Zlín). „Hlavních úkolem nově zvoleného krajského výboru bude práce na kampani při volbách do poslanecké sněmovny. TOP 09 má výborný program, Vizi 2030 a řadu zajímavých osobností, takže se na tuto práci velice těším," uvádí Milan Baroň, který je zároveň předsedou místní organizace TOP 09 ve Zlíně.

 

Emil Sedlařík, krajský manažer

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme