Navrátil: Připomínáme si konec války, která se už nesmí opakovat

5. 5. 2016

Před 71 lety skončila druhá světová válka. Dotkla se skutečně celého světa, tedy i našeho Zlínského kraje. Naši stateční spoluobčané ji tehdy pomáhali ukončit. Lidstvo se naštěstí poučilo ze svých chyb a světový konflikt se už neopakoval.

Můžeme za to poděkovat například Evropské unii, které se podařilo sjednotit evropské národy. Proti sjednocené Evropě se dnes ozývají negativní hlasy. Evropská unie možná není dokonalá, ale je to to nejlepší, co nyní máme. Zabezpečení míru i ekonomické spolupráce je důležité, a právě Evropská unie dokazuje, že to v Evropě jde. Nemůžeme vše svádět na úředníky z Bruselu, mnohdy jsou to jen výmluvy.

Evropská unie nemůže ani za dnešní migrační krizi, kterou mnozí argumentačně využívají proti sjednocené Evropě. Nemůžeme se vůči ní obracet zády a zároveň nesmíme dopustit, aby toto téma rozdělilo společnost a celou Evropu. Jediným řešením je realistický přístup a pomoc těm, kteří to skutečně potřebují a také pomoc v místě vzniku problému.

Evropská unie zabránila dalšímu světovému konfliktu a věřím, že dokáže vyřešit i problém migrační krize. Musíme jí v tom ale pomoci my všichni.

Vlastislav Navrátil, kandidát na hejtmana

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme