Navrátil: Krajské zdravotnictví je nemocné

20. 6. 2016

Krajské zdravotnictví v našem kraji je nemocné, my pro něj ale máme jednoduchý lék. Tím je odstranění neduhů v Krajské nemocnici Tomáše Bati ve Zlíně. Chorobou, která nemocnici sžírá, je neochota krajské koalice udělat smysluplné kroky k jejímu ozdravení.

V ostatních krajských nemocnicích došlo k výměně vedení, které dokázalo nemocnice stabilizovat. Jenže v té nejzadluženější krajské nemocnici k České republice máme vedení pořád stejné. A právě to je ta největší chyba. Dokonce to vypadalo, že nemocnici hrozí konkurz. Kraj do ní stále jen dává další a další peníze, které mizí v černé díře. Naposledy nemocnici půjčil 140 milionů korun, ale nedostal zpět ani jednu korunu. Proto chceme hloubkový audit fungování Krajské nemocnice Tomáše Bati.

Občané musí vědět, kde se ztrácejí stovky milionů, které kraj do nemocnice neuváženě pumpuje. S tím je spojena i výměna vedení nemocnice, které současnou situaci nezvládá. V dalších krajských nemocnicích to funguje, tak proč ne ve Zlíně? Do vedení nemocnice musejí přijít odborníci a krizoví manažeři, kteří ji stabilizují. Pokud je nemocnice nemocná, nemůže sama dobře léčit. Nikdy se ale nevyléčí tím, že za ni bude její dluhy platit někdo jiný. Musí sama odpovědně hospodařit.

Stovky milionů, které kraj nemocnici daroval, mohly být využity jinde, efektivně a s rozumem. Současná krajská koalice razí staré dobré „zdroje jsou". Není divu. Stačí se podívat, kolik (ex)komunistů v ní sedí. S tímto stylem vedení ale zdroje dojdou. Když kraj budou řídit schopní a rozumní lidé a v nemocnicích budou pracovat odpovědní lidé, pak se nám tu bude všem lépe žít. Rozhodnutí je na Vás.

Vlastislav Navrátil, krajský lídr TOP 09

zdroj: Magazín Zlín

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme