Navrátil: Jinde to jde. Tak proč ne ve Zlínském kraji?

19. 2. 2016

V rámci České republiky se Zlínský kraj nachází na dolních příčkách míst, kde se kvalitně žije. Proč to jinde jde a ve Zlínském kraji ne? Proč je Zlínský kraj až na desáté příčce a proč je v lecčem třetí nejhorší?

V něčem si náš kraj vede lépe, v něčem hůře a v některých oblastech dokonce hrozně. V přírůstku obyvatel jsme třetí od konce. Pokud by šlo skutečně o přírůstek, tak by to nebylo tak strašné. Jenže obyvatelé v našem kraji reálně ubývají. Mladí se stěhují pryč a populace stárne. Není tedy divu, že jsme také na třetím místě v počtu neuspokojených žadatelů o místa v domovech pro seniory. Více než 70 % žadatelů je odmítnuto.

A co se s tím dá dělat? Investovat tam, kde je to skutečně potřeba. Jenže to by muselo být z čeho. Když jsme totiž u těch třetích míst od konce, tak je Zlínský kraj na této pozici i v podílu přebytku rozpočtu na hospodaření kraje. Udržet v kraji mladé lidi a postarat se o ty starší, to je jasný úkol pro vedení kraje. To se ale musí postarat, aby mělo priority z čeho financovat. Dnes se to však neděje, protože je kraj nehospodárný.

Vlastislav Navrátil, lídr TOP 09 v krajských volbách 2016

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme