Navrátil: ČSSD, komunisti, ODS a lidovci podpořili korupci

22. 2. 2017

Registr smluv měl bojovat proti korupci a současná koalice slíbila jeho schválení. To, co nakonec bylo schváleno, ale naprosto popírá účel zákona. Poděkovat za to můžeme ČSSD, komunistům a ODS, kterým při vykleštění zákona zdatně sekundovala KDU-ČSL. Všechny tyto strany jen podpořily korupci.

Ze zákona byly díky nim vyjmuty státní podniky. Třeba takové Lesy ČR nebo Česká pošta. Točí se zde miliardy, ale kontrola zřejmě není nutná. Po úpravě zmizelo z kontroly na 70 % sledovaných veřejných prostředků. Právě přes státní podniky jdou peníze nás všech. To si ČSSD, komunisti, ODS a lidovci vážně myslí, že by je veřejnost neměla kontrolovat?

Že i ODS takto couvla, to pro mě není překvapením, ale přesto poměrně velkým zklamáním. Okleštění veřejné kontroly a teď i spolupráce s Valentovými Soukromníky. Ony se miliony na kampaň hodí a za pár míst na kandidátce do sněmovny stojí, i když jsou to peníze z hazardu.

Jak říká klasik: „To je hnus, velebnosti". To by si měli uvědomit nejen lidovci, kteří toho o Registru smluv naslibovali hory doly, ale stejně tak ČSSD. Teď si můžeme jen domýšlet, kde budou peníze ze státních zakázek a smluv končit.

Vlastislav Navrátil, krajský předseda

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme