Koalice sloučila školy, studenty ani názor opozice nebrala v potaz

26. 4. 2013

Zástupci krajské koalice na jednání krajského zastupitelstva dne 24. dubna 2013 schválili sloučení Masarykova gymnázia a Střední zdravotnické školy ve Vsetíně, a to i přes námitky opozice. Proti tomuto aktu na místě protestovaly desítky studentů, jejichž zástupci předstoupili před zastupitelstvo s věcnými a pádnými argumenty, které svědčily především o tom, že celá záležitost slučování středních škol nebyla řádně komunikována právě se studenty a širokou veřejností.

Zástupci STAN a TOP 09 navrhovali, aby se hlasování o sloučení škol prozatím odložilo, a aby byla nastolena konstruktivní diskuse.

„Výbor pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost se problematikou slučování obou škol zabýval na dvou svých schůzích. Byli jsme ubezpečeni, že se jedná už jen o formální schválení, vše je dávno projednáno a všichni jsou informováni“, uvedla krajská zastupitelka STAN a TOP 09 Ivana Majíčková. „Není divu, že pokud však studenti, a ani široká veřejnost, nemají relevantní informace, tak mají své pochyby. Požadovala jsem, aby byla vytvořena analýza přínosnosti slučování škol, ve kterých už tento proces proběhl. Byla jsem však zástupci koaličních stran ve výboru přehlasována. Domnívám se, že taková analýza by měla být vytvořena a všechna relevantní data měla být předložena zainteresovaným. Transparentní a otevřený kraj je jednou z našich priorit“, dodala Majíčková.

„Od studentů jsme slyšeli pádné argumenty. Měla být nastolena diskuse, do které se měli zapojit právě studenti, rodiče a široká veřejnost. Slučování se na dnešním jednání nemělo vůbec hlasovat“, doplnil krajský zastupitel za STAN a TOP 09 Michal Špendlík.

Emil Sedlařík

krajský manažer TOP 09 ve Zlínském kraji

Ve Zlíně 26. 4. 2013

 

 

Kontakt:

Emil Sedlařík, Emil.Sedlarik@top09.cz, 604 229 311

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme