Další Spolupráce TOP 09 a STAN ve Zlínském kraji

10. 6. 2013

Celostátní sněm hnutí Starostové a nezávislí schválil další pokračování spolupráce s TOP 09.

Jsme velmi rádi, že můžeme s naším politickým partnerem i nadále spolupracovat. Na celostátní úrovni to bude jistě výhodou pro oba subjekty. S ohledem na krajské a také komunální volby ve Zlínském kraji bychom v brzké době rádi iniciovali schůzku s krajským vedením STAN a prodiskutovali možnosti spolupráce i při volbách na těchto úrovních“, uvedl krajský předseda TOP 09 Vlastislav Navrátil.

 „Naším cílem je připravit půdu pro místní organizace TOP 09, které se v komunálních volbách budou o případné spolupráci s hnutí STAN rozhodovat“, doplnil Navrátil.

Podle smlouvy podpoří STAN kandidátní listinu TOP 09 do parlamentních voleb v roce 2014. V senátních volbách se oba partneři dohodnou na vhodném kandidátovi pro každý volební obvod a ve volbách do Evropského parlamentu budou kandidovat jako koalice. Spolupráci proklamují i pro prezidentské volby vyhlášené v následujících pěti letech. V krajských a také v komunálních volbách bude forma spolupráce záležet vždy na rozhodnutí regionálních či místních uskupení obou stran.

„Starostové a nezávislí postupovali ve shodě s TOP 09 na základě smlouvy o dlouhodobé spolupráci, kterou jsme uzavřeli v roce 2009. Tato spolupráce se osvědčila, našemu hnutí umožnila realizovat některé z jeho programových priorit, především spravedlivější rozpočtové určení daní, zdanění hazardu nebo zvýšení odvodů z hazardu pro obce,“ hodnotí dosavadní spolupráci s TOP 09 předseda hnutí STAN Petr Gazdík.

 

Emil Sedlařík

krajský manažer TOP 09 ve Zlínském kraji

Ve Zlíně 10. 6. 2013

 

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme