Baroň: Nedopusťme, aby Velké kino spadlo

9. 5. 2016

Kvůli nečinnosti magistrátu je Velké kino ve Zlíně v dezolátním stavu. TOP 09 vyzývá odpovědné politiky, aby udělali vše pro jeho zachování, včetně potřebných investic. O pomoc se záchranou památek žádá TOP 09 podpisovou akcí také občany.

„Velké kino je významnou památkou evropského formátu a nedílnou součástí Zlína, proto se o něj musíme postarat. Politici na magistrátu do něj neinvestovali a kinu teď hrozí pád. Nechceme, aby Velké kino spadlo a aby se to opakovalo i u jiných památek. Proto se obracíme na magistrát a také na občany," říká předseda TOP 09 ve Zlíně Milan Baroň.

Zlínská TOP 09 vylepila billboard, na kterém občany vyzývá, aby nedopustili pád Velkého kina. Na internetu dnes spustila také podpisovou akci, kterou se snaží přimět odpovědné politiky na magistrátu, aby udělali vše pro zachování Velkého kina, včetně nutných investic, a aby se skutečně starali o památky ve Zlíně.

„O tom, zda bude Velké kino strženo, nyní rozhodne statik. Magistrát o jeho osudu už dřív rozhodl svou nečinností. Odpovědní politici se takto nemohou chovat k památkám. Mám oprávněnou obavu, že Velké kino nemusí být jedinou budovou, která je v ohrožení. Zástupci vedení města prý kandidují i na kraj a byl bych nerad, kdyby se o něj starali stejně jako o některé budovy ve Zlíně," dodává Milan Baroň, autor podpisové akce a dvojka kandidátky TOP 09 do krajského zastupitelstva.

Do podpisové akce se na https://my.top09.cz/podpisove-akce/detail/23 může zapojit každý, komu není lhostejný osud Velkého kina ve Zlíně a dalších památek.

Emil Sedlařík, krajský manažer

Zlín 9. května 2016

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme