Miroslav Kalousek ve Světlé nad Sázavou.

Miroslav Kalousek navštívil jámu lvovou

26. 3. 2010 | 08:30
Miroslav Kalousek navštívil Světlou nad Sázavou. Na radnici byl přijat starostkou města Lenkou Arnotovou, kandidátkou do parlamentních voleb za TOP09 na Vysočině. Setkání se zúčastnil místostarosta města Havlíčkův Brod Libor Honzárek, další z kandidátů do parlamentních voleb a někteří členové TOP 09 na Vysočině. Po krátké debatě na radnici starostka města provedla Miroslava Kalouska centrem města. Společně mimo jiné zavítali na místo pro město důležité investiční akce - rekonstrukce železničního viaduktu. Za prosazení této, pro město důležité stavby, oba vynaložili nemalé úsilí a tak doufáme, že se dílo dočká zdárné realizace v brzké době.
Na závěr návštěvy Světlé nad Sázavou Miroslav Kalousek s doprovodem zavítal do skláren Crystalite Bohemia. Což je z pohledu mnohých světeláků, jako vlézt do jámy lvové. Neboť mnoho jich stále přikládá uzavření provozu před dvěma roky právě Mirku Kalouskovi, v té době ministru financí. Tito občané mu kladou za vinu, že nebyla poskytnuta původním majitelům nic neřešící dotace, která by byla v důsledku pouze v lepším případě projedena a pouze by odsunula celý problém o několik měsíců. Nevidí zde pravou příčinu a to špatné téměř socialistické vedení holdingu, který v té době sklárnu vlastnil a kde značnou rozhodovací pravomoc měli i odborové svazy.
Zde se setkal s novým majitelem skláren Luborem Červou a ředitelem podniku. Na besedě byla věcně prodiskutována aktuální situace ve společnosti, výhled rozvoje, pozice na trhu a připravované nemalé investiční akce do výroby. Z pohledu nově nastartované výroby novým a zodpovědným majitelem je patrné, že ozdravný proces konkursního řízení a následného prodeje závodu byl úspěšný. Do závodu se dynamicky vrací výroba a celé vedení má jasné plány dalšího jejího rozšiřování a upevňování své pozice na celosvětovém trhu. Po starých pořádcích není v závodě již památky. Po besedě byl Miroslav Kalousek majitelem proveden po výrobních prostorách a seznámen s vlastní výrobou skla. Při prohlídce byla vedena diskuze i na problémy s navrácením důvěry solventního klienta z pohledu bank a některých dodavatelů, stejně jako obtíže způsobené zákulisními pomluvami, které provázeli celý ozdravný proces a nový rozjezd výroby.
Martin Sedlák
Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme