Zeman: Stříbrné údolí by mohlo být zeleným pokladem

3. 1. 2019

Ve Stříbrném údolí v lokalitě Jihlavy se v minulosti těžilo stříbro. Údolí se vine od vodního náhonu v Rantířově až do Ráje u Sasova.
Nové vedení města chce Stříbrné údolí oživit. Podle náměstka jihlavské primátorky Víta Zemana (Žijeme Jihlavou! - TOP 09) podporují ve Stříbrném údolí projekty Český mlýn, rozvoj areálu Modety, nebo Rodinný park Robinson.
Dle Zemana má však údolí mnohem větší potenciál. „Je takovou zelenou tepnou města, navazuje také na zelený okruh, takže do budoucna tato část města bude doslova tepnou městského organismu, kterou proudí krev,“ doplnil Zeman.  Uvedl, že celé údolí by mělo v budoucnu být místem pro volnočasové aktivity, kde by mohly rodiny trávit i celý den. Zmínil, že již nyní je prostor atraktivní pro chodce, cyklisty nebo inlinisty. Doplnil, že využití údolí město nabídne privátnímu sektoru i různým dobrovolným organizacím.
Zeman uvedl, že by ve Stříbrném údolí mohla být v budoucnu například půjčovna lodiček i koloběžek, restaurace, kavárny, či možnost jízdy na koni. Město chce rovněž Stříbrné údolí vybavit různými interaktivními prvky, z nichž by se lidé dozvěděli něco o lokalitě.
„Obohatí se nabídka kvalitních služeb v tomto území, a údolí bude nejen stříbrným, ale možná i zeleným pokladem města,“ dodal náměstek Vít Zeman.

Zdroj: Jihlavské listy

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme