Začala stavba obchvatu, který ulehčí dopravě v Havlíčkově Brodě

23. 1. 2020

V Havlíčkově Brodě zahájilo státní Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dlouho plánovanou stavbu jihovýchodního silničního obchvatu, který má odvést část dopravy z přetíženého centra města. Nová část silnice I/38 bude měřit 4,1 kilometru, tři roky ji bude stavět sdružení firem Strabag, M-Silnice a Porr. Jde o zakázku za 1,598 miliardy korun bez daně. Obchvat by měl sloužit od prosince 2022.
Generální ředitel ŘSD Radek Mátl řekl, že dříve postavený severovýchodní obchvat Havlíčkova Brodu nestačí. „Všichni víme, že situace ve městě není dobrá,“ řekl. Dodal, že kromě jihovýchodního obchvatu připravuje ŘSD také další projekt pokračování obchvatu kolem Havlíčkova Brodu jihozápadním směrem. „Můžu za nás slíbit, že v dohledné době se pokusíme stavbu připravit,“ uvedl.
Tento připravovaný projekt se týká stavby nové silnice mezi výpadovými silnicemi I. třídy na Jihlavu a na Humpolec.
"Jihovýchodní obchvat, jehož stavba právě začíná, bude dlouhý 4,1 kilometru. Propojí výpadovku I/34 na Žďár nad Sázavou a Pardubice a silnici I/38 směřující na Jihlavu. Zkrátit by tak měl cestu řidičům mezi Jihlavou a Pardubicemi. Součástí stavby je sedm mostů, tři nadjezdy a dvě mimoúrovňové křižovatky. Město se bude na nákladech stavby podílet částkou 21,8 milionu korun. Platit bude například veřejné osvětlení, přechody pro chodce nebo podchod pro pěší a cyklisty," řekl novinářům havlíčkobrodský místostarosta Libor Honzárek (TOP 09). 

Zdroj: Právo

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina

Štítky
Osobnosti: Libor Honzárek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme