V Brodě přibude pět nových parkovacích automatů

10. 6. 2021

Míst, kde řidiči mohou stát zadarmo skoro celý den, bude od července v Havlíčkově Brodě zas o něco méně. Nejenom na Havlíčkově a Smetanově náměstí, ale také u polikliniky nebo na Pražské si řidiči stání platí vhozením mince do parkovacího automatu, prostřednictvím SMS, mobilní aplikací nebo zakoupením parkovací karty.

"V současné době jsou parkovací automaty v okresním městě téměř na třiceti místech," a podle místostarosty Libora Honzárka (TOP 09) přibude od července pět automatů. „Konkrétně to bude směrem k Bille, kde parkuje pravidelně několik aut. Na přelomu z ulice Svatovojtěšská a Beckovského bude pět nových automatů pro pět stání. Dříve se tam parkovalo zadarmo, dneska to bude za peníze. Poplatky za parkování tam samozřejmě budou levnější než v centru,“ upřesnil místostarosta.
Zvyšování počtu parkovacích automatů vítá kromě řidičů i městská policie. „V místech, kde parkovací automaty nebyly, si někteří řidiči udělali vlastní parkoviště třeba na celý den. Bylo to vidět hlavně na náměstích a dalších frekventovaných místech i v některých ulicích. Takže řidiči z okolí, kteří přijeli do Brodu a potřebovali jen něco málo vyřídit, neměli kde stát,“ popsal situaci Jan Pavlík, ředitel městské policie.

Poplatky za parkování ve městě se liší. Nejdražší je třeba na Havlíčkově náměstí nebo u plaveckého bazénu. Naopak u stavební školy nebo polikliniky jsou místa nejlevnější.

Zdroj: Havlíčkobrodský deník

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme