TOP 09 Vysočina obhájila posty ve výkonném výboru

8. 12. 2013

Delegáti a hosté z Kraje Vysočina se zúčastnili 3. celostátního sněmu TOP 09 v Praze ve dnech 7.12. a 8.12.2013. Třetí volební celostátní sněm probíhal bez větších vášní, klidně, plynule a rychle, také díky použití systému elektronického hlasování, jehož výhody si TOP 09 vyzkoušela již na sněmu před dvěma lety. Post předsedy strany obhájil Karel Schwarzenberg, prvním místopředsedou byl znovu zvolen Miroslav Kalousek.

Kraj Vysočina potvrdil počet míst ve výkonném výboru strany. Kromě poslance Karla Turečka obhájili svůj post podnikatel Jiří Blažek a místostarosta Žďáru nad Sázavou Ladislav Bárta, předseda regionální organizace TOP 09 Žďársko. Do smírčího výboru byl znovu zvolen advokát a zastupitel Miloš Jirman ze Žďáru nad Sázavou a nově máme za Vysočinu zvolenou členku celostátní revizní komise, Věru Podhorskou, zastupitelku statutárního města Jihlavy a ředitelku DKO Jihlava.

Z kandidátského projevu Ladislava Bárty:

„Měl jsem tu čest pracovat ve výkonném výboru v uplynulém období a této zkušenosti si velmi vážím. Jsem místostarosta města Žďáru nad Sázavou, kde jsme v roce 2010 získali 18,06 % hlasů. Jako komunální politik jsem prvním „nárazníkem řešení dopadů velké politiky“  a do práce výkonného výboru přináším potřebnou zpětnou vazbu. Jsem připraven převzít zodpovědnost, pomáhat a pracovat tak, abychom dosáhli co nejlepších výsledků“.

Z kandidátského projevu Jiřího Blažka:

„ Jsem zakládajícím členem  TOP 09 a zastáncem její politiky na regionální, krajské i  celostátní úrovni. Pocházím z konzervativního a venkovského kraje Vysočiny, který vždy stavěl na zdravém selském rozumu. A tento přístup chci uplatňovat i ve své práci ve výkonném výboru TOP 09. Jsem zvyklý pracovat v týmu a pro tým, mám zkušenosti z veřejné správy i z privátního sektoru. Chci zde uplatňovat letité zkušenosti člověka, který vidí za horizont jednoho volebního období. Jsem připraven pracovat pro úspěch TOP 09“.

Krajský předseda TOP 09 Vysočina Martin Sedlák o sněmu:

„ Sněm hodnotím velmi pozitivně, ukázalo se, že lidé v TOP 09 nadále obhajují tradiční konzervativní politiku naší strany. Těší mě, že jsme za Vysočinu obhájili tři posty ve výkonném výboru strany, máme svého zástupce také ve smírčím výboru a nově zvolenou členku celostátní revizní komise. Tím budeme mít nadále možnost aktivně pracovat i na celostátní úrovni“.


Výběr z projevů delegátů a hostů sněmu

Kandidátský projev Miroslava Kalouska na post 1. místopředsedy

Kandidátský projev Karla Schwarzenberga na post předsedy TOP 09

Momentky ze sněmu - fotogalerie

Irini Martakidisová, koordinátorka krajské kanceláře TOP 09 Vysočina

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme