Rozporuplná Sociální demokracie – rozkládají ji samotní členové

31. 7. 2013

 „Přeji nám všem svobodnou, hrdou mysl, přeji nám neustrašenost. Přeji nám, abychom nechytračili. Abychom nechytračili ani v koalici a už vůbec ne vnitrostranicky,“ i s těmito slovy vystoupil v Poslanecké sněmovně ČR před několika dny Miroslav Kalousek.

Jeho celý komentář vyzněl pro některé možná jako moderní pohádka, které se nedá věřit. Jeho vyjádření v některých momentech ostrá, však v souvislosti s dnešní situací působí mnohdy až vizionářsky. Opravdu je to však pohádka?

Miroslav Kalousek poukazoval zejména na to, jakým způsobem se ČSSD chová směrem k předčasným volbám i k podpoře Rusnokovy vlády. Upozornil i na to, že pokud převládnou zákulisní hrátky a dohody, tak se předseda ČSSD Bohuslav Sobotka může dočkat nejednoho překvapení.

A dnes je tomu skutečně tak. I když šéf ČSSD Sobotka označuje vládu zvolenou prezidentem Milošem Zemanem za šidítko na levicového voliče a odmítá ji jakkoliv podpořit, jeho statutární místopředseda Michal Hašek velmi rád a ochotně zvedne ruku za Rusnokovu vládu jenom proto, aby se podle jeho slov nevrátila zpět TOP 09 a ODS. 

Jak již někde zaznělo, spíše to v sociální demokracii vypadá, jako by tam systematicky působily dvě loutky přesně ve stylu blbý a blbější. Akorát jeden z nich zřejmě velice dobře ví, proč prohlašuje to, co prohlašuje.

Jako bych jej slyšel: Mám to domluvené a ty si, Slávku, dělej, co chceš.

Martin Sedlák, místopředseda krajské organizace TOP 09 Vysočina
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme