Radní se marně snaží oživit Brod letními kiosky

15. 8. 2019

Letní občerstvení v nově postavené budově, která se nachází v upravené části havlíčkobrodského parku Budoucnost, se do konce prázdnin už nejspíš neotevře. Radnice ani na druhý pokus nenašla nájemce, který by ho provozoval. Případ tak jen ilustruje problém, který má Brod s letními kiosky dlouhodobě. Na počátku je vždy nápad, který má konkrétní místo oživit, lidem nabídnout možnost v letních vedrech se občerstvit a třeba i posedět. Jenže už potřetí v posledních letech se radnici tuto myšlenku nedaří uvést do praxe. Po náměstí a sportovním areálu v Plovárenské ulici se nyní problém týká parku.
V polovině června, po půlročním zdržení kvůli zakořenění trávníků, se otevřela nově upravená část parku pod hrází rybníku Hastrman. Vyrostla zde nová budova se zázemím, toalety a právě prostory pro sezonní občerstvení. Jenže do dnešního dne se městu nepodařilo nalézt zájemce, který by kiosek provozoval. „Soutěž na provozovatele jsme vyhlašovali už dvakrát. Jenže dosud se nám nepřihlásil jediný zájemce,“ zklamaně konstatoval místostarosta Libor Honzárek (TOP 09). Co s občerstvením dál, bude vedení města v nejbližších dnech řešit. Pravděpodobné je, že vyhlásí třetí kolo soutěže s upravenými podmínkami. Zvažuje se, že by případného zájemce město oprostilo od starostí o veřejné toalety umístěné do novostavby.

„Máme signály, že právě to je věc, která zájemcům vadí. Omezovala by je a přidělávala jim práci. Budu navrhovat, aby veškeré toto nové zázemí přešlo do správy technických služeb,“ pravil Honzárek.
Bylo by to logické. Radní už schválili, že technické služby se budou starat o exteriéry nově upraveného okolí včetně obnoveného rybníku Očko. Pokud však přeci jen na třetí pokus radnice uspěje a nájemce občerstvení najde, není jisté, že by kiosek otevřel ještě během léta. Veřejná soutěž bude mít své termíny. A případný nový nájemce bude muset kiosek nejprve patřičně zařídit.
„Je vybaven nábytkem, ale veškeré spotřebiče a gastrozařízení si musí provozovatel zajistit sám dle vlastních potřeb,“ upozornil místostarosta Libor Honzárek (TOP 09).

Zdroj: MF DNES

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina 

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme