Karel Tureček ve Velkém Meziříčí a Velké Bíteši

31. 3. 2014

V poslední březnový den navštívil poslanec Karel Tureček Velké Meziříčí a Velkou Bíteš. V Meziříčí nejdříve zamířil na radnici, kde se setkal se starostou Radovanem Necidem. Spolu se zastupitelem Milošem Vokounem a Josefem Mladým debatovali o prováděných protipovodňových opatřeních. I přes veškeré problémy, přes výkup pozemků od 30 vlastníků bude dílo do 30.6.2014 dokončeno. Další diskutované téma byla kamionová doprava ve městě. Starosta vysvětlil panu Turečkovi situaci se sjížděním kamionů z dálnice D1 a dohodli se na legislativní pomoci.

Karel Tureček poté zamířil do potravinářského podniku POEX, kde jej přivítal ředitel podniku Pavel Kratochvíla s výkonným ředitelem Jaroslavem Velebou. Pánové představili svoji společnost, která nyní zaměstnává zhruba 200 zaměstnanců. Zajímavá debata se týkala zejména problémů s umístěním kvalitních výrobků na tuzemský trh a spolupráce s obchodními řetězci. Při prohlídce výrobních prostor Karel Tureček ochutnal výborné cukrovinky a prohlédl si výrobu i balírnu.

Další kroky pana poslance vedly do Jelínkovy vily. Zde s provozním Bohdanem Vítkem shlédl varnu vlastního nepasterizovaného piva Harrach, prohlédl si restauraci a dole ve sklepení také nádrže s vlastními čerstvými rybami. Zde také výborné pivo okusil a moc mu chutnalo.

Z Velkého Meziříčí odjel pan poslanec do Velké Bíteše, kde poobědval se starostou Milanem Vlčkem a členy výboru MO TOP 09 Velká Bíteš. Beseda při dobrém jídle se týkala zejména aktuální rekonstrukce náměstí v Bíteši, problémů Velké Bíteše jako okrajového města Kraje Vysočina a v neposlední řadě podzimních komunálních voleb.

Poté Karel Tureček navštívil Jeřábkovu pekárnu, kde se peče výhradně podle starých receptur, bez přidaných ochucovadel a dalších přísad. Vůně z pekárny se linula až na náměstí, kam se pan poslanec také šel podívat. Zde mu zastupitel Miloš Zduba vysvětlil, jak budou dále práce na rekonstrukci náměstí pokračovat. Návštěvu Velké Bíteše ukončila dobrá káva v cukrárně u Zdubů.

Poslanecká návštěva ve Velkém Meziříčí i ve Velké Bíteši proběhla v přátelské atmosféře a Karel Tureček si z ní odvezl zajímavé podněty pro svoji další práci v zemědělském výboru Poslanecké sněmovny i pro práci poslance PČR.

Irini Martakidisová, asistentka poslance Karla Turečka

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme