Jiří Blažek předsedou TOP 09 v Kraji Vysočina

Tisková zpráva z krajského sněmu TOP 09 v Kraji Vysočina

17. 9. 2011

V sobotu 17. září 2011 proběhl v jihlavské Pivovarské restauraci II. sněm TOP 09 v kraji Vysočina. Delegáti krajského sněmu zvolili svým předsedou ředitele ŘVC ČR  Jiřího Blažka, který tak obhájil svoji dosavadní pozici v čele krajské organizace. Jejími místopředsedy byli zvoleni Ladislav Bárta, Miroslav Fuks a Luboš Rudišar. V předsednictvu krajské organizace dále usedli Jana Spekhorstová a Martin Sedlák.

„Delegátům sněmu děkuji za projevenou důvěru. Společně se svými kolegy v předsednictvu a dalšími členy krajského výboru hodláme pokračovat v intenzivní a trpělivé práci na prohloubení etablování TOP 09 na krajské politické scéně. Před námi je jasný cíl v podobě voleb do Zastupitelstva kraje Vysočina, které proběhnou na podzim příštího roku,“ zdůraznil svůj hlavní úkol staronový předseda krajské organizace Jiří Blažek.

Ten se stručně vyjádřil i k volebnímu programu: „V nadcházejících volbách se hodláme prosadit s programem vycházejícím ze základních principů TOP 09. Mezi naše priority náleží zajištění trvale udržitelného rozvoje kraje Vysočina s důrazem na vyrovnaný rozpočet a vytváření finančních rezerv pro nepředvídatelné události. Velkou pozornost chceme věnovat zajištění potřebného rozsahu kvalitní zdravotní péče pro všechny občany v kraji s efektivním využitím kapacit zdravotních zařízení. Stejně tak vnímáme nezbytnost dalšího rozvoje dopravní infrastruktury našeho kraje a vytváření podmínek pro rozvoj moderního zemědělství. V neposlední řadě hodláme být garantem transparentního prostředí při zadávání veřejných zakázek maximálně využívajících všech veřejných zdrojů kraje Vysočina."

Sobotního sněmu se zúčastnilo 33 delegátů a celá řada významných hostů. Mezi nimi nechyběli 1. místopředseda TOP 09 a ministr financí Miroslav Kalousek, místopředseda TOP 09 a ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek, ministr zdravotnictví Leoš Heger a místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek. Regionální spolustraníky pozdravil též poslanec Ladislav Jirků.

Jiří Blažek, předseda krajské organizace TOP 09 v Kraji Vysočina
Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme