Honzárek: Opravená havlíčkobrodská Mírová ulice bude průjezdná koncem října

12. 9. 2019

V Havlíčkově Brodě by opravovaná ulice Mírová měla být znovu průjezdná do konce října, řekl novinářům místostarosta Libor Honzárek (TOP 09). Kilometr dlouhý úsek výpadové silnice směrem na Přibyslav je zavřený od února, auta jezdí po objížďce přes průmyslovou zónu. "Rekonstrukce ulice stála přes 100 milionů korun, spolu s městem ji platí kraj a firma Vodovody a kanalizace," dodal místostarosta Honzárek.

Investice byla podle Honzárka nutná, protože na tuto silnici budou po mimoúrovňové křižovatce do města sjíždět auta z nového obchvatu. „A samozřejmě tato část města je i významná rezidenční čtvrť,' řekl Libor Honzárek. Stavbu čtyřkilometrového silničního obchvatu Havlíčkova Brodu připravuje Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), podle dříve zveřejněných informací by mohla začít ještě letos.
Uzavírka silnice v ulici Mírová je podle webu městského odboru dopravy ohlášená do půli prosince. Týká se části silnice III. třídy od mostu přes říčku Šlapanku po odbočku na ves Termesivy. Podle Honzárka by ulicí měla auta znovu jezdit do konce října, ale dělníci tam budou i potom kvůli dokončování prací.
V ulici Mírová se dřív vozidla obtížně vyhýbala a stávaly se tam nehody. Výsledkem rekonstrukce je podle Honzárka rozšířená komunikace s chodníkem po jedné straně a s cyklostezkou po druhé straně. Pro Havlíčkův Brod to je jedna z největších investic posledních let, uvedl. Město budou úpravy ulice stát 47 milionů korun, kraj přidá asi 43 milionů milionů. Dalších skoro 16 milionů korun padlo na obnovu vodárenských sítí.

Zdroj: jihlavskadrbna.cz

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme