Havlíčkův Brod chystá území pro 27 řadových domů

21. 2. 2022

Havlíčkův Brod připravuje území pro stavbu 27 řadových domů. Jde o lokalitu Na Nebi, kde byla donedávna zahrádkářská kolonie. Podobu nové zástavby určí regulační plán, o jehož zadání rozhodlo v pondělí zastupitelstvo města. "Prodej parcel by mohl začít ještě letos nebo na začátku příštího roku," řekl místostarosta Libor Honzárek (TOP 09). Město také uvažuje o využití pozemku poblíž vlakového nádraží pro stavbu bytového domu.

Regulační plán nechává město zpracovat poprvé, jeho konečnou podobu bude schvalovat zastupitelstvo. „Pokud by to šlo ideálně, v průběhu letoška by ten regulační plán mohl být schválen a mohlo by buď končící nebo nové zastupitelstvo zahájit prodej parcel,' řekl Libor Honzárek. Plán podle něj přesněji určí podobu zastavovaného území. „Jistá variabilita v úpravě toho objektu bude možná, nebude to dogma,' uvedl. Stavebníci budou moci například vybírat z několika druhů fasád.
Pro prodej parcel bude podle místostarosty Zbyňka Stejskala (ODS) potřeba nastavit kritéria tak, aby se nestaly předmětem spekulací. „Víme, že mezi lidmi je poměrně hodně peněz a mohli by je skoupit někteří překupníci,' uvedl Zbyněk Stejskal. Jednou z podmínek by podle něj mělo být dokončení domků ve stanoveném termínu.
Zastupitelé měli v pondělí projednat také záměr, který se týkal stavby bytového domu v ulici 5. května poblíž nádraží. Podle městského webu jde o městský pozemek s rozlohou přes 1700 metrů čtverečních. Stejskal uvedl, že byl tento bod z jednání stažený, radnice nechá k záměru nejdřív zpracovat projekt. Pak by měla samospráva rozhodovat o tom, jestli by tam měl stavět byty soukromý investor nebo město.
Místostarosta odhadl, že by na tomto pozemku mohlo vzniknout okolo 20 bytů. „Nebude to velká bytovka, abychom nezahustili ten prostor extrémně,' řekl. Radnice by tam podle něj mohla vybudovat startovací byty pro mladé rodiny. Dodal, že peníze na tuto investici by šlo získat třeba prodejem bytů v domech, které patří městu jen zčásti.

Zdroj: Jihlavská drbna

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina

Štítky
Osobnosti: Libor Honzárek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme