České ženy pro Evropu

17. 2. 2014

Na dnešním prvním setkání byla ustavena Evropská unie žen v Čechách, jejímiž zakladatelkami jsou členky a sympatizantky politické strany TOP 09. Jde o organizaci, která má více než 60letou evropskou tradici. Snaží se prostřednictvím konzervativních hodnot prosazovat dobré podmínky a kvalitní život v Evropě nejen pro ženy. Jejich hlavními tématy jsou vzdělávání, pracovní uplatnění, rodinná politika, aktivní stáří a regionální rozvoj.

„Jsem ráda, že moje vize se dnešním dnem zrealizovala a že mám kolem sebe skvělý tým. Velmi si také vážím podpory poslankyň TOP 09. Tímto se přihlašujeme k dlouhodobé evropské tradici konzervativního politického života a máme na co navazovat, protože Česká republika byla vždy součástí Evropy. Jsme otevřený spolek a opravdu velmi ráda uvítám další ženy, které vidí svět stejně jako my,“ řekla zakladatelka Jana Spekhorstová.

Evropská unie žen má svoje sídlo v Bruselu a sdružuje 15 členských zemí. Nejsilnější součástí je německá frakce CDU, která úzce spolupracuje například s Angelou Merkelovou.
„Musíme se zajímat o svět, ve kterém žijeme a o naši budoucnost, protože tímto především vytváříme podmínky pro naše děti. To, že ženy chtějí své politické názory také vyjádřit, je toho jenom logickým důsledkem,“ uvedla poslankyně Anna Putnová.

Není nijak překvapující, že evropsky orientovaný předseda TOP 09 tuto myšlenku také podpořil. „Jsem velmi potěšen kolegyněmi, které se ujaly zakládání EUŽ v Čechách. Je dlouhodobá slabost konzervativních hnutí v Evropě, že se příliš málo zabývají názory a požadavky žen. Tématu se tak ujaly spíše levicové feministky, které debatu naprosto posunuly do roviny muži versus ženy a které příliš málo zohledňují opravdové potřeby našich žen,“ dodal Karel Schwarzenberg.

https://www.facebook.com/evropskauniezen

evropskauniezen@email.cz

Twitter účet: EUZ@evropskauniezen

Jana Spekhorstová, předsedkyně RO TOP 09 Třebíčsko
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme