Volby do zastupitelstva Kraje Vysočina 2024

28. 1. 2024

Krajská organizace TOP 09 Vysočina jde do krajských voleb v koalici s ODS a hnutím Starostové pro občany,
kteří již téměř 4 roky prokazují, že spojení silné politické strany a zástupců obcí funguje a je našemu kraji prospěšné.

TOP 09 bude na krajské kandidátní listině zastoupena 8 kandidáty. Lídrem byl zvolen ředitel základní školy v Novém Městě na Moravě, Tomáš Augustýn. V první desítce se ještě objeví vedoucí katedry Vysoké školy polytechnické Jihlava, Radek Kolman.

Tomáš Augustýn vyučoval na gymnáziu, ale i základních školách. Té v Novém Veselí sedm let řediteloval. U vedení školy zůstal do současnosti, čtvrtým rokem je ředitelem ZŠ Leandra Čecha v Novém Městě na Moravě. Deset let je také členem Asociace ředitelů základních škol. Je aktivním sportovcem, ale také trenérem a funkcionářem. Trénuje mládež, jeden rok v roli asistenta trenéra extraligy mužů v házené. Působí ve vedení extraligového TJ Sokol Nové Veselí. V minulém roce obnovil Tělocvičnou jednotu Sokol v Novém Městě na Moravě. Jeho velkou vášní je cestování, v minulosti opakovaně v zahraničí působil v roli průvodce.

Dalšími kandidáty jsou zástupci všech regionálních organizací TOP 09. Hned pět kandidátů se v různých pozicích i stupních věnuje školství. Zkušenosti a plány v oblasti vzdělávání jsou zásadním příspěvkem TOP 09 do společné práce koalice pro budoucnost Vysočiny.

Na dalších pozicích kandidátní listiny se objeví Jan Matějka, Barbora Dočekalová, Rostislav Štork, Barbora Zemanová Brossová, Lenka Šimo a Zdeněk Martínek.

„Jsem velmi ráda, že TOP 09 Vysočina ze svého středu vybrala hned několik velmi kvalitních kandidátů, osobností úspěšných ve svých profesích a angažovaných ve veřejném životě. Těšíme se na spolupráci s koaličními partnery a věříme, že bude ku prospěchu naší krásné Vysočiny,“ uvedla krajská předsedkyně TOP 09 Martina Ochodnická.

Michal Antl, krajský manažer TOP 09 Vysočina

Přílohy
PDF Volby do zastupitelstva Kraje Vysočina 2024.pdf (104.8 kB)
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme