× Pohněme s tím. Společně!

Jihlavskou TOP 09 do komunálních voleb povede Vít Zeman

7. 11. 2017

Dosavadního předsedu jihlavské TOP 09 Kryštofa Kothbauera vystřídal Vít Zeman, přes dvacet let pracující jako plánovač územního a strategického rozvoje měst a obcí. Pětačtyřicetiletý Zeman, který je dlouholetým členem jihlavské TOP 09, působí jako expertní poradce územního rozvoje města Humpolce.

Jeho profesní zaměření přináší důraznější akcent v problematice územního plánování a rozvoje města, velkou pozornost chce ale také věnovat sociální oblasti a bezpečnosti ve městě. Do jihlavské TOP 09 chce Zeman přivést více odborníků a známých osobností. Rovněž kandidátku do komunálních voleb má v plánu skládat z veřejně aktivních lidí nikoliv nutně pouze z členů strany TOP 09.

V Jihlavě je už několik let evergreenem politiků téma zimního stadionu, sporu o vodovody nebo o podobu náměstí. Z agendy města ale jako by vypadla sociální politika, důraz na bezpečnost ve městě a podpora vzdělávání,“ říká nový předseda Vít Zeman ke směru, kterým se chce v komunální politice vydat. Nekonečným jihlavským kauzám typu zimní stadion se v komunální politice nemůže ani nechce vyhnout, varuje ale před upozaděním témat, která jsou pro dlouhodobou budoucnost Jihlavy daleko podstatnější.

V nadcházejících volbách jihlavská TOP 09 počítá i se stávajícími jihlavskými zastupiteli, nestraníky Markem Hovorkou a Romanem Peschoutem, jména dalších odborníků, kteří by se měli na přípravě programu pro komunální volby podílet a rovněž se stát kandidáty TOP 09, Vít Zeman zatím neupřesnil. „Vít Zeman představuje novou dynamiku v jihlavské komunální politice TOP 09. Má jasnou vizi, jak by Jihlava mohla za několik let vypadat a kam by se mohla posunout. Zároveň se rodí i nová strategie, jak oslovit voliče“ uvedl zastupitel za TOP 09 Roman Peschout.

Jihlavskou TOP 09 v posledních týdnech navíc posílilo několik nových tváří. A to navzdory, či právě kvůli výsledku parlamentních voleb. Vít Zeman se svým týmem chce přinést kvalitní alternativu aktuálně „vítězícím“ stranám.

Jihlava, 6. listopadu 2017

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina