Semafory začnou řídit provoz, teprve až bude průjezdný nový most na sídliště

16. 9. 2013

Sloupy se semafory je už osazena křižovatka Dolní, Jungmannovy a Wonkovy ulice. Světelná signalizace ale nebudu spuštěna do té doby, než bude otevřen nový most na sídliště Klafar. To se má stát na konci letošního roku.
„Semafory začnou fungovat, až bude komunikace na Klafar průjezdná,“ potvrdila Irena Škodová, vedoucí odboru rozvoje a územního plánování žďárského městského úřadu. Než se třetí světelná křižovatka v okresním městě uvede do provozu, musí se také v křižovatce dokončit přechodový ostrůvek. „Nutné je i upravit chodníky v Jungmannově a Wonkově ulici a samozřejmě asfaltování silnic,“ doplnila Škodová. Pokládání asfaltového povrchu souvisí do velké míry s tím, nakolik budou vhodné klimatické podmínky. Křižovatka „u fordu“ je právě součástí stavby mostu na Klafar, kterou realizuje společnost Strabag. Smlouva ukládá jako termín dokončení květen 2014. Stavební společnost ale chce celou stavbu mostu z velké části dokončit dříve, aby komunikace na Klafar byla provozuschopná už koncem roku letošního. „Z pohledu dodavatele je jednodušší udělat vše během jednoho roku, ale všechno má svůj čas,“ poznamenal žďárský místostarosta Ladislav Bárta. Důležitou roli bude totiž nyní v postupu prací hrát počasí. Pokud plán nezkomplikuje, zkušební provoz na nové světelné křižovatce by mohl být na podzim spuštěn, nejdříve však v listopadu.
Křižovatka Dolní a Wonkovy ulice je třetí ve Žďáře, kde bude provoz řídit světelná signalizace. O možnosti vybavit křižovatku semafory se uvažovalo i v případě problematického křížení ulic Brodské a Revoluční ve Žďáře 3. Radním se však jevil vhodnější kruhový objezd.

ZDROJ: Havlíčkobrodský deník | 16.9.2013 | Rubrika: Zpravodajství

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme