Poslanec Jirků v Novém Městě na Moravě

23. 11. 2011

 

V pondělí 21.11.2011 zavítal Ladislav Jirků v rámci svých poslaneckých dnů do Nového Města na Moravě. Na Městském úřadu jej přivítal starosta města Michal Šmarda s místostarosty Pavlem Štorkem a Stanislavem Markem. Setkání na radnici se zúčastnil také předseda krajské organizace TOP 09 v Kraji Vysočina Jiří Blažek. Nejdiskutovanější téma bylo bezesporu nové nastavení RUD a finance.

Poté poslanec navštívil Gymnázium V. Makovského. Živá diskuze s pedagogy se týkala hlavně státní maturity, školského zákona a v neposlední řadě placeného školného na vysokých školách. Jirků se zájmem prošel celou školu, po které jej provázela zástupkyně ředitele Eva Řádková a jako bývalý tělocvikář obdivoval dvě tělocvičny, ale také aulu školy s vyhlášenou akustikou pro pořádání studentských koncertů. Místostarostu Pavla Štorka zase uchvátila atmosféra a vůně školy a rázem se vrátil do studentských let na tomto gymnáziu.

Poté Ladislav Jirků zamířil do společnosti SPORTEN, vyhlášené výrobny lyží. Jako lyžařský instruktor a milovník zimních sportů si zde nechal ukázat výrobu lyže od A do Z a s nadšením shlédl celý výrobní proces. Výrobní ředitel Ján Hudák seznámil poslance hlavně s úspěchy svojí firmy a vyslovil naději na rozšíření spolupráce s městem.

Poslední zastávkou Ladislava Jirků v Novém Městě na Moravě byla prohlídka rozestavěného areálu pro MS Biatlon 2013. Monumentálním areálem poslance provázel Josef Krška. Nové Město rozhodně nezahálí a areál roste do velikosti i krásy závratným tempem.

Z Nového Města na Moravě si Ladislav Jirků odvezl cenné poznatky a podněty pro svoji práci ve sněmovně.

Irini Martakidisová, asistentka poslance Ladislava Jirků

Galerie
Štítky
Osobnosti: Ladislav Jirků
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme