Je čas na změnu

tisková zpráva Žďárské TOPky

8. 9. 2010

Etablované strany již měly dost času na to, ukázat své schopnosti.
NYNÍ JE ČAS NA ZMĚNU!

Strana TOP 09 představila na tiskové konferenci dne 8. 9. 2010 svůj program a kandidáty do komunálních voleb. „Jsme tým, který chce přinést pozitivní změnu ve vedení našeho města“ zahájil tiskovou konferenci Michael Kubík, kandidát číslo dvě za TOP 09.

Miloš Jirman, lídr kandidátky, pak krátce představil důvody, proč se rozhodl vstoupit do politiky v barvách TOP 09. „Tým strany TOP 09 je vysoce kvalifikovaný a připravený podílet se svými zkušenostmi na správě věcí veřejných“ říká známý žďárský advokát. „Každý kandidát, nevyjímaje mé osoby, je připraven nezklamat důvěru žďárských občanů a plně dostát svým závazkům v případě úspěchu strany ve volbách.“
Lídr TOP 09 prezentoval také priority strany v tomto období. K hlavním patří zefektivnit činnost orgánů samosprávy. „V současné době je upozaděna role zástupců města, tedy zastupitelů, v porovnání s rolí a kompetencemi Rady města“ dodává lídr Miloš Jirman. Strana TOP 09 ve svém programu také zdůrazňuje, že město dodnes postrádá jasnou koncepci svého rozvoje. Město ani po více jak dvaceti letech nemá konkrétní představu, jakým směrem se chce vydat. „Ani po dvaceti letech od revoluce neexistuje relevantní dlouhodobý plán rozvoje města. Kdo ví, jak bude vypadat naše město za dalších dvacet let?“ poznamenává Reda Ifrah, místopředseda MO TOP 09. V neposlední řadě je prioritou strany vypořádat se s kriminalitou a dopřát občanům pořádek a bezpečnost. „To se týká nejen okrajových částí města, ale také samotného centra“ uzavírá Miloš Jirman.

Mgr. Reda Ifrah, místopředseda TOP 09 Žďár nad Sázavou

Volby: