Kandidát na hejtmana Ladislav Jirků ve Velké Bíteši

31. 5. 2012

Dne 31.5.2012 navštívil Velkou Bíteš poslanec Ladislav Jirků (TOP 09). První setkání bylo se zástupci města , starostou Milanem Vlčkem, místostarostou Tomášem Kučerou, zastupitelem za TOP 09 Milošem Zdubou a ředitelem informačního centra a klubu kultury Tomášem Jelínkem. Diskuze se zástupci města se týkala zejména rozpočtu a pozitivního přínosu nového modelu RUD, který městu přinese významnou částku do městského rozpočtu. Velká Bíteš jako velmi okrajové město Kraje Vysočina má problém s dojezdovostí záchranné služby do nemocnic kraje a toto téma zástupci města s panem poslancem hojně diskutovali.

Další kroky poslance Jirků vedly do Střední odborné školy Jana Tiraye, kterou spravuje město Velká Bíteš. S historií i současností úspěšné školy seznámila poslance ředitelka školy Marie Šabacká. Škola má ustálené čtyři úspěšné obory, obráběč kovů, kuchař-číšník, cukrář a kadeřnice. Pro všechny obory má škola skvěle vybavené učebny ve dvou budovách a praxi mají studenti zajištěnou s 26 firmami v Bíteši a okolí.

Poté Ladislav Jirků navštívil sídlo tradiční výroby masných a lahůdkářských výrobků společnost SLÁMA s.r.o. . Zde jej pokračovatel rodinné tradice Milan Sláma mladší seznámil s produkty a kapacitou společnosti a zajímavá diskuze se týkala zejména legislativních problémů zaměstnavatelů a v první řadě problému složitého umístění tradičních českých potravinových produktů v obchodních řetězcích a kvality potravin.

Návštěva Velké Bíteše byla velice zajímavá a všechna diskutovaná témata přinesla poslanci Jirků další podněty pro práci v Poslanecké sněmovně.

Irini Martakidisová, asistentka poslance PaedDr. Ladislava Jirků

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme