25. 1. 2023
Narodila jsem se v roce 1984 ve Vyškově a vyrostla jsem jsem ve Šlapanicích, maloměstě na okraji Brna, kde jsem také odmaturovala na místním osmiletém gymnáziu. Vysokoškolské studium jsem strávila částečně v Brně na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity a částečně na studijním pobytu na Univerzitě Komenského v Bratislavě, mým zaměřením byla filozofie vědy a analytická filozofie a přes zdánlivou nepraktičnost oboru filozofie těžím z nabytých poznatků dodnes.
S současné době už nejsem ani analytičkou, ani obyvatelkou Jihomoravského kraje, ale život mě zavál na Vysočinu. Založila jsem rodinu, s manželem vychováváme tři děti - dva syny a dceru, postavili jsme dům v obci Ruda u Velkého Meziříčí, která mě nadchla pro krásnou okolní přírodu i skvěle fungující komunitu. Pracuji jako učitelka cizích jazyků a náboženství na venkovské základní škole a práce s dětmi mi dává smysl a naplňuje mě.
Zastávám názor, že politika není ani pro vyvolené ani pro ty, jejichž záměrem je osobní prospěch, ale svým malým dílem může přispět každý, komu není lhostejné, jak funguje místo, kde žijeme i naše celá země. Politice také není třeba obětovat vše, ale můžeme najít rovnováhu osobního a profesního života se společensky přínosnými aktivitami. Já jsem se ty svoje rozhodla spojit s TOP 09, protože vyznávám stejné hodnoty jako jsou pilíře strany - zejména rozpočtová odpovědnost a křesťanská tradice, patřím tedy ke konzervativnímu proudu uvnitř strany.
Jsem členem kulturní komise města Velké Meziříčí a při této činnosti se potkávají dva moje největší koníčky - politika a kultura.
Bc. Adéla Šoukalová
E-mail: mail.adely@gmail.com
Tel.: 777 271 622
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme