Vaverka: Budu prosazovat potřeby stavařů a projektantů

9. 5. 2017

V pražském hotelu Pyramida proběhlo Shromáždění delegátů ČKAIT (Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků) z celé republiky. Na dvě stě účastníků jednání nejen hodnotilo práci Komory v uplynulém roce a diskutovalo o aktivitách v roce příštím, ale zejména volilo ze svých řad zástupce do orgánů společnosti.

Ing. Karel Vaverka (TOP 09) z Třebíče byl již potřetí zvolen do patnáctičlenného představenstva, které je nejvyšším orgánem Komory. ČKAIT je veřejnoprávní stavovská organizace, založená v roce 1992. Členskou organizaci tvoří 30 tisíc autorizovaných stavbařů jimž byla udělena autorizace na základě složení předepsané zkoušky odborné způsobilosti.

„Prosazování potřeb stavařů a projektantů na úrovni státní správy a samosprávy je pro tento náš obor velmi důležité. Je dobré znát, problémy a především vědět, na koho se při jejich řešení obrátit. A kupodivu, dveře bývají často otevřeny,“ říká Karel Vaverka. Ten krátce po roce 1989 založil projektový ateliér, který se vzápětí vrhl do projektování velkých staveb. Vznikly Jódová sanatoria Klimkovice, domovy důchodců v Kroměříži, Šlapanicích, Náměšti nad Oslavou nebo také v Třebíči, pavilony nemocnic v Kyjově, Dačicích nebo v Třebíči.

Na své další působení v Komoře se Karel Vaverka velmi těší: „Zápasíme však s personálním problémem: často se stává, že oslovíme zajímavou a potřebnou kompetentní osobu ve vládě, na ministerstvu, senátu nebo sněmovně, najdeme k ní cestu a v okamžiku, kdy bychom mohli efektivně spolupracovat, osoba mizí v Bruselu, na ambasádě nebo mizí s demisí vlády. A my začínáme znovu…“

Michael Kubík, krajský manažer

Štítky
Osobnosti: Karel Vaverka
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme