Soňa Tankó - nová regionální předsedkyně TOP 09 Třebíč

20. 10. 2021

Milí členové a přátelé TOP 09,

v neděli 19.10. jsem se stala vaší novou regionální předsedkyní za Třebíčsko. Pokud byste měli nějaké náměty, nápady, připomínky, jak zlepšit fungování Topky v regionu, neváhejte se na mě obrátit.

Něco o mně:

Narodila jsem se v Třebíči, v roce 1984. (Tento letopočet je zároveň název mého oblíbeného románu). Vystudovala jsem třebíčské gymnázium a potom Fakultu architektury ČVUT. Jsem máma 3 úžasných synů (10,7,3 roky).

Pracuji jako OSVČ - společně s manželem Tomášem. Náplní naší práce jsou architektonické návrhy, grafika a animace. Z našeho portfolia si nejvíc cením spolupráce na návrhu autobusového nádraží v Třebíči (https://www.trebic.cz/ideova-studie-vyuziti.../d-46658), ale jsem také ráda, když máme příležitost vracet do života staré domy v podobě rekonstrukcí. Co se týče grafických prací a animace, mám radost, že naše pohádka o koloběhu vody (1. a 2. díl) má velkou sledovanost a leckde se stala součástí výuky ve školách - https://youtu.be/Zm_lqw4ui2M a https://youtu.be/BtF6yW1e-xQ

Ve svém volném čase ráda hraju basketball a vedu basketbalovou školičku - pohybové hry pro malé děti. Mezi mé záliby patří také jízda na kole (obzvlášť v Českém ráji), čtení, kytara a vaření vegetariánských jídel. Považuji za důležité zajímat se o věci kolem nás, veřejný prostor a životní prostředí.

Do TOP 09 jsem vstoupila kvůli tomu, že jsem cítila ve vzduchu šanci porazit ANO a chtěla jsem k tomu přispět o trochu víc než “jen” jít k volbám. Proto jsme se s manželem zapojili do předvolební kampaně. TOPka je strana, která je mi nejbližší hlavně tím, že politiku chápe jako službu občanům, klade důraz na demokracii, právní stát, a má jednoznačný pohled na to, že je dobré být součástí EU a NATO.

To, že vznikla koalice Spolu považuji za důkaz, že v těchto stranách jsou lidé, kteří se umí spolu domluvit, a když je to fakt potřeba, umí táhnout za jeden provaz. Koalice Spolu ve volbách zvítězila, komunisti vypadli z parlamentu. To se povedlo.

Jsem si jistá, že vize a cíle TOP 09 májí smysl i v regionální politice. Děkuji za důvěru, budu se snažit, aby se pozice TOP 09 v našem regionu posílila.

Soňa Tankó

sona.tanko@gmail.com

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina

Galerie
Štítky
Osobnosti: Soňa Tankó
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme