Primář záchranky Havlík musí odejít, sám však neví proč. Byl nepohodlný?

Třebíčský deník | 21.2.2011 | rubrika: Zpravodajství | strana: 2 | autor: DANA DVOŘÁKOVÁ

25. 2. 2011

Primář záchranky Havlík musí odejít, sám však neví proč. Byl nepohodlný?

Od 1. března ho nahradí lékař z Pelhřimova, i přes velké zkušenosti komise Havlíka zavrhla
Miroslav Havlík končí po sedmi letech ve funkci primáře jihlavské záchranné služby. On sám si nedovede vysvětlit proč. Podle něj v tom mohou být politické i osobní důvody. Stal se totiž jihlavským zastupitelem za stranu TOP 09, a podle našich zdrojů se ho na záchrance chtěli nejspíš zbavit. „Přesný důvod neznám, je to výsledek výběrového řízení. Nějaké hrubé chyby mi nikdy nebyly vytknuty, čili je to pro mě velká neznámá. Ty důvody mohou být jak osobní, tak i politické,“naznačil Havlík.
Soka měl jako jediný
Výběrové řízení na post primáře jihlavské záchranky se konalo minulý týden. Spolu s ním obhajovali primariát další čtyři primáři, jediný Havlík měl však soupeře. Podle informací Deníku bude novým primářem gynekolog se čtyřletou praxí z pelhřimovské nemocnice. Na post primáře nastoupí 1. března.
Podle ředitelky Zdravotnické záchranné služby kraje Vysočina Vladislavy Filové probíhalo řízení podle pravidel. „Po pěti letech jsem vyhlásila klasické výběrové řízení. Respektuji rozhodnutí komise,“ řekla Filová. Na otázku, proč Havlík musí odejít, neznají odpověď ani jeho podřízení. Hodnotí ho jako muže na pravém místě.
„Netěší mě to. Je to velmi spolehlivý kolega. Po odborné stránce si ho velice vážím. Těžko se k tomu můžu vyjádřit víc, protože si myslím, že po odborné stránce chyba nikde rozhodně nebyla,“ řekl Tomáš Hill ze zdravotnické záchranné služby. Ten se obává toho, kdo na místo primáře nastoupí. „Nevím, co od něj čekat. Pan Havlík všechny situace vždy dobře vyřešil. Nemůžuříct nic proti,“ dodal Hill. Ředitelka však ve změně problém nevidí. „Doufám, že nový primář bude úspěšně pokračovat ve funkci tak, jak byla nastavena, a věřím, že společným úsilím dosáhneme úspěchu,“ uzavřela Filová.

zpravodajství, deník
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme