Jihlavská TOP 09 ke koncepci parkování a výstavbě parkovacího domu

17. 6. 2011

Ve středu 22. června proběhne řádné zasedání Zastupitelstva města Jihlavy. V záplavě bodů a návrhů, které jsou zastupitelům připraveny k projednání a hlasování, zaujaly členy regionální organizace TOP 09 Jihlavsko zejména části týkající se koncepce parkování v Jihlavě a uvažované výstavby parkovacího domu.

Nesouhlasíme s předloženým návrhem uvolnit částku ve výši 500 tisíc Kč za účelem zpracování analýzy a koncepce parkování ve městě. Rozhodně nezpochybňujeme nutnost vypracování koncepce parkování v Jihlavě včetně zapracování stávajících analýz a návrhu řešení. S ohledem na skutečnost, že v této oblasti již byly ze strany jihlavského magistrátu učiněny mnohé kroky a vynaloženy nemalé finanční prostředky, jsme toho názoru, že tento ucelený materiál by mohli a měli dopracovat příslušné odbory magistrátu a jejich odborní pracovníci na základě dostupných materiálů a podkladů. A to bez jakéhokoli navýšení nákladů. Výdaje na mzdy  zaměstnanců jsou součástí schváleného provozního rozpočtu na rok 2011.

Dále považujeme za předčasné schvalovat při nadcházejícím zasedání zastupitelstva výstavbu parkovacího domu a záměr přijetí investičního úvěru ve výši 100 mil. Kč. Činíme tak především s ohledem na neexistující koncepci parkovaní v Jihlavě. Vnímáme, že se řešení tohoto dlouholetého problému bude teprve vytvářet. V oblasti, kde se uvažuje s parkovacím domem, není kritický nedostatek parkovacích míst. Kromě toho 170 míst v parkovacím domě, tj. zhruba 588 tis. Kč za jedno místo, je opravdu nadstandardní cena. Považujeme tento záměr za nedopracovaný a ukvapený.

Miroslav Fuks, předseda RV TOP 09 Jihlavsko
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme