Základní umělecká škola Havlíčkův Brod - zatracované dítě kraje Vysočina

21. 2. 2011

Základní umělecká škola Havlíčkův Brod - zatracované dítě kraje Vysočina

Místní organizace TOP 09 Havlíčkův Brod tak jak i deklarovala ve svém volebním programu, podporuje případný převod ZUŠ z majetku kraje Vysočina na nového provozovatele. Mimoškolní vzdělávání mládeže je z našeho pohledu důležitou součástí výchovy mladé generace.

Odmítáme však přístup kraje, který se dnes snaží zbavit jako zřizovatel své příspěvkové organizace tak i odpovědnosti za stav objektu který vlastní. Dlouhodobě neřeší jemu známé problémy v údržbě a dokonce ignoruje odstranění nedostatků plynoucích z kontroly Krajské hygienické stanice z 5. 3. 2009. Nebere při tom na zřetel ani to, že tímto může ohrožovat zdraví a bezpečnost dětí. Odstranění známých vad a oprava objektu bude vyžadovat vynaložení téměř 10mil Kč nákladů do úprav v dalším období. Takovouto částku rozhodně nemůže město Havlíčkův Brod uhradit za převod krajské neziskové organizace do svého majetku.

Výhružky krajské radní Marie Kružíkové (viz. DNES 26. 1. 2011) zrušením školy, pokud jí město nepřevezme v tomto stavu, jednoznačně odmítáme. Dle našeho názoru nepatří do slovníku odpovědného politika ani do řešení tohoto problému. Rozhodně značně zužuje prostor pro oboustranně přijatelná řešení. Její vyjádření jen dokladuje dlouhodobý macešský vztah současného krajského vedení ke školnímu i mimoškolnímu vzdělávání dětí a mládeže v Havlíčkově Brodě.

Místní organizace TOP 09 Havlíčkův Brod podporuje radu města Havlíčkův Brod v jejím požadavku na převzetí s podmínkou odstranění nedostatků zjištěných Krajskou hygienickou stanicí (SPP 03/KHS/01), nebo úhradou těchto nákladů novému zřizovateli.

Martin Sedlák, místopředseda MO TOP 09 Havlíčkův Brod
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme