Zdeněk Jaroš: Pelhřimáci se mohou těšit na další cyklostezky

28. 8. 2022
Cyklostezka na Pavlov, Vokov a Rynárec byla pro mnoho Pelhřimáků nesplnitelný sen. Místostarosta Zdeněk Jaroš (TOP 09) si vzal projekt k srdci a má pro nás velmi dobrou zprávu!
"Stezka bude mít délku 3501m a povede od mostu na Skrýšovské ulici (pod mlékárnou) až po odbočku na Vokov (proti železničnímu přejezdu). Město získá na realizaci celkovou dotaci cca 23 milionů Kč a stavba se bude realizovat v období 10/2022 až 9/2023. Pelhřimáci se mohou těšit na více zdravého pohybu v okolí našeho města," upřesňuje Zdeněk Jaroš.
A další skvělá zpráva pro všechny sportovce a obyvatele Pelhřimova. Město Pelhřimov nedávno vyhlásilo architektonickou soutěž na novou ubytovací budovu bývalého Sporthotelu a řešení přilehlých ploch veřejného prostranství.
"Nová ubytovací budova nahradí stávající Sporthotel za účelem zvýšení ubytovacího standardu a využití tak existující kapacity a potenciálu sportovního areálu a města Pelhřimov. Současně také areál doplní o další potřebné funkce. Pelhřimov bude mít tak dostatek ubytovací kapacity, pro uspořádání mezinárodních vícedenních nejen sportovních akcí," doplňuje Zdeněk Jaroš.
A do třetice všeho dobrého. Rybník Stráž a jeho okolí leží na srdci každému Pelhřimákovi. Náš místostarosta Zdeněk Jaroš dokázal "dotáhnout" projekt cyklistického okruhu do reálné podoby včetně získání dotace na výstavbu.
"Okruh bude mít délku 1280m a povrch bude vhodný i pro in-line brusle, či "jen" běžné procházky. V zadní části byl projekt upraven tak, aby se nemuselo tolik kácet. Stavba se bude realizovat v období od letošního podzimu do října 2023," říká Zdeněk Jaroš (TOP 09) místostarosta Pelhřimova.

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme