6. 12. 2013

Česká republika je opět slavnější, bohužel se tím opět moc chlubit nejde. Zásluhy na téhle slávě má sporné rozhodnutí hradního ministra bez důvěry Peciny, jehož jediným kritériem pro výkon funkce je politický turismus a hradní poklonkování. Pan ministr se snaží v policii rozehrávat hry, které mají za cíl umožnit někomu kontrolu nad policií a dosazovat své personálně věrné … ovce. V čase, kdy by si měl balit kufry a neprovádět žádná závažná rozhodnutí.  

Jak jinak si mám vykládat poslední dění v Policii, kdy je narychlo, bez ohledu na doběhnutí všech zákonných lhůt pro odvolání proti rozsudku, vrácen pan Lessy na místo policejního prezidenta. Dnes s přídavkem policejní prezident na dovolené, neboť místo na něj nečekalo a nástupce  Červíček zde odvedl kus práce. Ten má své uznání a zastánce jak v řadách policejních, tak u veřejnosti. Nikdo mu nemůže upřít stabilizaci a uklidnění rozbouřené situace po Lessym a zlepšování obrazu vnímání policie u veřejnosti.

O to zarážející je rychlost snahy o zvrácení současného stavu dění u Policie ministrem Pecinou. Ten povolává zpět pana Lessyho a na veřejnost přitom prosakují informace o personálních pokusech ovládnout policii dle představ skupin věrných kamarádům loutkového ministra Peciny. Otázka zní, proč? Zřejmě proto, aby se vrátil stav, kdy se nešetří na „kamarádech“, kdy se na „elity“ nesahá, což mnohým přátelům starých pořádků může vyhovovat.

K tomuhle špinavému úkolu je Lessy poslušnější a věrnější sluha, než stávající policejní prezident Červíček.

Buďme ostražití k dalšímu vývoji u policie, nepodceňujme jakékoliv nestandartní změny. Když se podíváme do historie tak totiž ovládnutí této složky bylo v roce 1948 rozhodující pro nastolení doby komunistického temna a nebezpečí nastolení novodobého … ismu na místo parlamentní demokracie není  dnes zanedbatelné..

Martin Sedlák, předseda krajské organizace TOP 09 Vysočina
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme