Václav Havel rozepsal příběh...
My musíme pokračovat

vyjádření Jiřího Blažka, předsedy krajské organizace

21. 12. 2011

Václav Havel začal psát příběh demokratizace střední Evropy. Teď, když zemřel, stojíme na důležitém rozcestí – pokračovat v jeho příběhu, nebo příběh nechat umřít s Havlem.

Václav Havel se stal symbolem novodobé společnosti, symbolem České republiky. Byl to demokrat a humanista a ve svých postojích byl pevný Často si opakuji jeho motto: Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí. Nestačí však o těchto věcech jenom mluvit, ale musíme pro to také něco dělat.

Nyní, po jeho smrti, je vidět, jak se ti, kterými byl svými názory blízky, k jeho odkazu znovu hlasitě hlásí. A ti, kteří ho odmítali, ve svém postoji pokračují. Václav Havel zemřel v době, kdy Česká republika stojí na rozcestí – musíme se rozhodnout, jakým směrem půjdeme. A je to na nás. Pan prezident nám už neporadí, nebudeme moci si za ním přijít na radu. Ale můžeme pokračovat v příběhu, který začal.

Nemůžeme jenom konstatovat, že jsme ztratili symbol České republiky. Musíme se aktivně podílet na pokračování Havlova příběhu. Právě v tomto konání bude Václav Havel, symbol demokratizace a lidskosti, žít dál.

Ing. Jiří Blažek, předseda krajské organizace TOP 09 na Vysočině
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme