Splněný volební slib – města a obce si polepší v rozpočtech

27. 8. 2012

Města a obce na Vysočině si výrazně polepší ve svých rozpočtech. Díky novému rozpočtovému určení daní, které mění způsob financování všech měst a obcí v České republice. Je to doklad, že volební sliby nezůstávají jenom na papíře, ale mění se v realitu.

Důležité je, že došlo ke změně, k pozitivní změně, která výrazně pomůže většině městům a obcím – navýší se jim totiž obecní rozpočty. Je nutné si také uvědomit, že s touto změnou zmizí také diskriminace malých obcí.  A také výrazně omezí korupční potenciál v dotační

politice, starostové totiž už nebudou muset leštit kliky a nejistě čekat, zda jim nějaké peníze stát přidá nebo jestli se na úředníka dost „smáli“. Peníze jim půjdou automaticky. To povede k rozvoji obcí a tam, kde dosud peníze chyběly, budou moci začít budovat, stavět nebo více podporovat místní komunitní společenství. Nyní je nás, na občanech, abychom si ohlídali, jak s našimi penězi se v dané obci nakládá. Proto se ptejte svého starosty, který chodník z těchto peněz opraví nebo jestli dostanou mladí florbalisté více peněz na svoji činnost.

Nebyla to lehká cesta. Ale o to víc jsem rád, že se volební slib TOP 09 podařilo dotáhnout v realizaci. Je to příklad toho, že věci se dají měnit a že politici umí sliby proměňovat v realitu.

Jiří Blažek, předseda TOP 09 Vysočina

Volby: