sKarta upalovaná inkvizicí na hranici

19. 4. 2013

sKarta je dnes v podobné situaci jako Jan Hus v Kostnici. Pokrokové myšlenky, moderní funkce, žádné náklady pro stát, pohodlná správa klientem, další rozvoj v budoucnu jdoucí proti proudu přátel starých pořádků, kmotrů, korupčníků a pijavic státních zakázek.

SKarta je trávena opozicí, falešně se pasující do role ochránců potřebných, účelově spřáhnutou s přáteli a kmotry opoziční smlouvy. Ti se těší na svůj budoucí byznys se zaváděním nového produktu o stejné funkci, avšak v režii těch, kteří se již dnes vidí ve Strakovce. Pokud jim to vyjde, veřejnost se bude divit kolik za to stát zaplatí. Nejde jim o účelnost, cenu. Chtějí svůj OPENcard sociálních dávek v ověřené řežii kmotrů a tomu současné provedení sKarty brání. Jejich snaha je kořeněna nenasytností neúspěšných finančních skupin, které podporují kohokoliv, kdo je schopen kritizovat sKartu, aby mohli vysávat stát a bezbranné formou svých poplatků. Vše zabaleno do neznalosti veřejnosti zaviněné nedostatečnou informovaností ze strany ministerstva o produktu, a zamašličkované snahou mediálního prostoru o skandalizaci bez zájmu o objektivnost, neboť špatná zpráva je pro vydavatele zajímavá.

Vše výše uvedené je téměř smrtelným mixem, se kterým sKarta bojuje dnes o svoje přežití, pouze s podporou zodpovědných. Holubice, kýhající jako postřelená husa nepravdivé plky, totiž z boje ulétá, zanechávaje za sebou statisíce příjemců sociálních dávek napospas kroužícím levicovým supům a jejich přisluhovačům.

Osobně říkám, ANO pokračujme v projektu sKarty. Tu upravme tak, aby byla plně funkční. Už se zrodila a žije. Opravme nedomyšlené procesy a technické detaily, dané jí do vínku úředníky. Nenechme ji padnout, aby mohla být zrozena nová, podobná, ale pro klienty a stát pravděpodobně dražší. Žijeme v 21. století, kdy platební karta je stále běžnější pro platby a zanedlouho jistě přijde čas, kdy hotovost nebude pro platby pohodlná. Její kritici by jistě měli zdůvodnit a odpovědět na jasné fakty než budou pokračovat v oblbování a znepokojování veřejnosti nesmysly. Veřejnost by měla znát fakta.

7x ANO sKartě

  1. Celý provoz je pro daňového poplatníka a stát zadarmo, náklady nese provozovatel systému - Česká spořitelna. Spořitelna tyto služby nabídla v transparentním výběrovém řízení, které vyhrála nad konkurencí. Kde nejsou platby veřejných prostředků za služby, nemůže být tunel, neboť nic se tunelovat nedá. Pan Nečas zde vaří z vody, když uvádí cenu za opětovné vydání karty jako její pořizovací cenu. Zajisté ví, proč to dělá, za jaké kmotry bojuje.
  2. Dávka zaslaná na účet sKarty nepodléhá exekuci. V době kdy značná část příjemců sociálních dávek žije pod strachem z exekutorů, nebo má již režim výkonu exekuce je toto jediný prostředek, na který exekutor nedosáhne. Opozice tvrdí, že jí jde o ochranu potřebných, ale toto nějak neodpovídá její kritice sKarty coby jistoty výplaty dávky.
  3. Kartou zaplatím v obchodě, vyzvednu hotovost 24 hodin denně v bankomatech, nebo u obchodníka. Složenkou v obchodě nezaplatím a peníze dostanu jen na poště.
  4. Na osobní účet mohu přeposlat přijatou dávku z sKarty zdarma a příchozí účet mohu měnit bez nutnosti návštěvy úřadu. Nezapomínejme na to, že dávka na sKartě je nedostupná exekutorům. Tělesně postižení a osoby s omezenou schopností obsluhy sKarty mají zachovanou výplatu stejným způsobem jako dnes zadarmo.
  5. Jsem klientem státu a potřebuji se identifikovat při komunikaci s úřadem nejen na přepážce, ale i při elektronické komunikaci. Běžný občanský průkaz tuto funkci neplní, musel by být opatřen čipem a ten stojí 500Kč na rozdíl od sKarty, která je zadarmo.
  6. Argument o svěření osobních dat do rukou banky je falešný, neboť stejná data má dnes i Česká pošta. Navíc citlivou informaci o Vaší dávce má při doručení každá pošťačka, Váš soused, všichni, kteří vezmou složenku s dávkou do ruky. Žijeme v Čechách a víme jak ten, či onen o tomto může někde hovořit. Z sKarty nikdo cizí výši dávky nepřečte.
  7. Když sKartu dnes vláda zruší, kolik budeme muset zbytečně zaplatit z našich daní za tento unáhlený úkon? Nebo je to záměr opozice, kmotrů a ostatních kritiků zbytečně utratit finanční prostředky v době, kdy jich není nazbyt…
Martin Sedlák, místopředseda krajské organizace TOP 09 Vysočina
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme