Provozní doba České pošty v Přibyslavi

18. 3. 2014

Díky petiční akci občanů a aktivnímu přístupu vedení našeho města se vyjednáváním s vedením České pošty (ČP) podařilo v Přibyslavi uhájit sobotní provoz. Alespoň zatím. To je dobrá zpráva a patří se poděkovat všem, kdo se o to jakkoli zasloužili. Otázkou po této (nejen naší) zkušenosti ovšem nadále zůstává, co sleduje ČP vlastněná státem omezováním poštovních služeb svých poboček na venkově a v malých městech?

Neprotiřečí si naši vládní politici, když od nich na jedné straně tak často slyšíme, jak je nesmírně důležité podporovat rozvoj venkova pomocí různých dotací a grantů a na straně druhé nedělají NIC proti tomu, že státem vlastněný podnik ruší a omezuje své služby občanům žijícím na venkově?

Poštovní a zásilkové služby jsou pro kvalitu života a rozvoj venkova stejně důležité jako např. dobré dopravní spojení, dostupná škola, školka nebo lékař.  Je k zamyšlení, zda by nebylo užitečnější mnohé „potřebné“ dotace venkovu a zemědělcům výrazně omezit, nebo přímo zrušit a místo toho podpořit základní občanskou vybavenost malých obcí a měst např. právě zachováním služeb neziskových poboček ČP.

Pokud vláda skutečně usiluje o zlepšení kvality života na venkově, měla by začít vidět venkov a malá města očima těch, kteří tam trvale žijí a ne optikou jejich občasných návštěvníků (a konzumentů) z velkých měst.

Milan Kachlík, člen TOP 09 Havlíčkův Brod
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme