× Pohněme s tím. Společně!

O jaru, fortelu a solidaritě

příspěvek Horymíra Kubíčka, ředitele NTM a kandidáta TOP 09 pro volby do PSP 2010

10. 3. 2010
Originální způsob vítání jara zvolili pánové Jiří Blažek a Horymír Kubíček z Pelhřimova, když spolu se Zahradnictvím U Havlů v Senožatech připravili dvě praktické přednášky pro jaro očekávající odbornou veřejnost.

Ve zcela zaplněném sále secesního hotelu Slávie v Pelhřimově představil 26. února 2010 Mistr České republiky ve floristice Jaromír Kokeš moderní trendy aranžování květin. Přítomné dámy byly okouzleny nejen atraktivními vazbami jarních květin, ale i komentářem postupu aranžování a následnou dražbou zhotovených květinových košů a kytic.
Kultivovanou přednášku univerzitního profesora Ing.Vojtěcha Řezníčka o moderním ovocnářství na zahradě vyslechli v hotelu Slávie v Pelhřimově 5. března 2010 znalci sadařství z Havlíčkobrodska a z Pelhřimovska. Obě přednášky připravené J.Blažkem a H.Kubíčkem, byly poctou poctivému dlouhodobému odbornému studiu a kvalitnímu řemeslu.

Výtěžek ze vstupného obou večerů a z dražby květinových vazeb v celkové výši 19.725 korun bude, bez odečítání nákladů pořadatelů na uspořádání obou akcí, solidárně věnován lidem postiženým zemětřesením na Haiti.

Horymír Kubíček, ředitel NTM v Praze

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 VYSOČINA