× Pohněme s tím. Společně!

Neverbální komunikace zemanovců

15. 10. 2013

Billboardy zemanovců s postavou, jenž má přehozené sako přes rameno, jasně ukazuje pravý postoj – natočená postava zády k nám jednoznačně vzkazuje: Jsme zemanovci, až nás zvolíte, otočíme se k vám zády.

Neverbální komunikace je mnohem důležitější a obsahově hodnotnější, než verbální. Na to zemanovci asi pozapomněli. Respektive svým vizuálem vlastně odkryli své karty. A heslo Zastavili jsme Kalouska mi připadá, jak se říká, mimo mísu. Zastavit se dá vlak, auto, zastavit je možné na kole nebo se dá zastavit dům, majetek. Ale v čem a jak zemanovci zastavili Kalouska? Nedávno vysvětlovat předseda Spolku přátel Miloše Zemana toto zastavení. Podle něj je to tak, že zemanovci pomohli ke zvolení Zemana na hrad a on spolu se s státním zástupcem Ištvánem zastavil Mirka Kalouska.

Češi jsou satirici a mají rádi (černý) humor. Konec konců se projevili i na billboardech zemanovců, kdy připsali pár písmen a z věty: Já dám svůj hlas zemanovcům vznikla věta: Já dám svůj chlast zemanovcům.

Pevně věřím, že neverbální komunikace je dostatečným signálem a že Češi nepřivedou humor k absurdnosti tím, že dají hlas těm, kteří se pak otočí zády k nim.

Jiří Blažek, člen Výkonného výboru TOP 09

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 VYSOČINA