Martina Lisová: SPOLU s našimi předsedy po Vysočině - díl první

1. 7. 2021
Volební kampaň běží navzdory Covidu i horku. A tak jsme na Vysočině mohli přivítat předsedy všech stran SPOLU, předsedkyni TOP 09 Markétu Pekarovou Adamovou, předsedu ODS Petra Fialu a předsedu KDU - ČSL Mariana Jurečku.
Přípravy programu byly pečlivé a zapojilo se do nich velké množství prima lidí i firem. A na nás, regionálních lídrech, Vítu Kaňkovském, Evě Decroix a Martině Lisové, už bylo jen program pečlivě nastudovat, vyrazit, cestou se neztratit a dojet do cíle. Absolvovala jsem to poprvé v životě. Obvykle totiž kampaň dělám každý den, celých 7 let, když vyrážím v Jeníkově na nákup nebo na procházku. O to více mě překvapil celý průběh, který vůbec nebyl nudný, trapný, nucený a hraný. Bylo to prima a ještě dlouho ve mně zůstane fajn pocit, že na Vysočině se máme čím chlubit.
Začátek byl společný, a tak jsme se sešli v Mlékárně Polná, kde nás přivítali pan ředitel Václav Dejmal a technolog firmy, pan Miloš Kvasnička, který nás také celým provozem poutavě provedl. A to hned poté, co nás navlékl do slušivých mundurů.
Mlékárna Polná byla založena v roce 1938. Dnes zpracovává cca 12 mil. litrů mléka a vyrobí kolem 1500 tun sýrů. V současném sortimentu mlékárny, kromě stěžejní výroby Balkánského sýra, převažují sýrové speciality, jako Zlatá Praha a pařené sýry - Jadel a Polenská stuha. Ochutnala jsem Zlatou Prahu a zjistila, že si nebudu do Polné jezdit pouze pro vynikající smetanu, ale i pro sýry. A ten zážitek ze sklepa, kde bochníky Zlaté Prahy půl roku zrají, ten je nezapomenutelný. No a rychlost, se kterou zaměstnanci mlékárny pletou jadel, byla neuvěřitelná.
Na Vysočině je celkem 7 prodejen s produkty polenské mlékárny, tak vyražte a sami zkuste, jak jsou jejich produkty dobré.
Tak na zdraví, třeba polenským zákysem!
Po mléčné snídani si každý krajský lídr převzal jednoho předsedu/předsedkyni a vydal se putovat naší krásnou Vysočinou. Měla jsem tedy možnost vyrazit z Polné směr Oslavice a doprovázet tak pana předsedu Mariana Jurečku.
Když jsem se dozvěděla, že míříme právě do Oslavice, moc jsem se těšila. O krásné a funkční nástavbě tamní školy je poslední rok ve veřejném prostoru hodně slyšet. Navíc, nedaleké Baliny jsou místem, odkud pochází má úžasná babi Růženka a kam se každoročně všichni „Hujerovi“ tak rádi vracíme. Na co jsem si ale vůbec nevzpomněla, byl fakt, že místní malotřídku vede má teta, Miroslava Šulcová. „Hujerovi“ mi to ale připomněli. 
A tak jsem koupila jeníkovskou vánočku jako dar a vyrazila, předsedovi Jurečkovi v patách. Na místě nás, kromě paní ředitelky, čekali ještě Josef Herbrych, paní Ivana Horká a především pan starosta, Pavel Janoušek (všichni za KDU - ČSL).
Obec Oslavice se nachází kousek od Velkého Meziříčí a má necelých 700 obyvatel, k tomu téměř maximální občanskou vybavenost a ještě obrovskou odvahu. Projekt na přístavbu a nástavbu místní malotřídky je výjimečný. A prsty v projektu na dětské hřiště se vzduchovou trampolínou a zahradu má na svědomí další z našich kandidátů SPOLU, pan Petr Velička (ODS) se svou paní.
Místní malotřídka má 3 třídy prvního stupně a 2 třídy mateřské školy. K tomu družinu, kuchyň, jídelnu a nádherné hřiště. Nástavbou získala další učebny, přístavbou jednu krásnou polytechnickou učebnu prozářenou střešními okny, vybavenou kuchyňkou, ale i keramickou pecí. První školu Oslavice získala už v roce 1750. Dnes se může pyšnit krásnou zrekonstruovanou budovou, ve které bylo s citem zachováno to krásné (kamenné schodiště) a instalováno to nové (dřevěné podlahy, dřevěná okna, kámen).
Obci i škole ze srdce přeji, aby jim to společně klapalo spoustu dalších let. Aby děti neubývaly a aby se zastupitelé nebáli dalších prima nápadů, které lidem zkrášlí místo, kde žijí a především ho vyplní životem. 
Děkuji za krásné přivítání a zdravím do Oslavice.

Martina Lisová, starostka Větrného Jeníkova a lídryně TOP 09 v parlamentních volbách

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme