Lisová: Muzeum RAF a výstava Na křídlech za lva našly útočiště na našem zámku

10. 6. 2021
V pátek 04.06.2021 byla ve Větrném Jeníkově zahájena druhá sezóna výstavy Na křídlech za lva, kterou na jeníkovském zámku otevřel Czech Spitfire Club, spolek letecké historie. Velkou zásluhu na tom má starostka Martina Lisová (TOP 09):
"Málokdy v noci sním. A když už, tak posledních 7 let jenom katastroficky. Nejčastěji o tom, že stojím před snoubenci bez napsaného proslovu nebo o tom, že hoří náš zámek. Ale už dlouho mám jeden krásný osobní i pracovní sen. A tím je obnova našeho zámku a nalezení jeho smysluplného a důstojného využití. Považovala jsem to za sen nesplnitelný. A přesto!
Jsme pyšní, že náš zámek nalezl na desítky let své naplnění v podobě tak důležitého a cenného odkazu těch, kteří obětovali své dny, rodiny a mnohdy i životy, za naši svobodu."
Příští dva roky budou ve znamení rekonstrukce celého levého křídla zámku, kde bude brzy sídlit jedinečné Muzeum RAF. "Již nyní Vás ale srdečně zveme na prohlídku skvělé výstavy. Tak neváhejte a přijeďte. Kultura už zase žije!" zve na návštěvu Větrného Jeníkova Martina Lisová.

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina